Bojan Leontijević, trener FK Metalac
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca, odlučio je da ironično govori o sumnjivim mečevima i pobedama "fenjeraša" u finišu Superlige Srbije.

Metalac je trenutno osma ekipa prvenstva sa 48 bodova i ima pet bodova više od Rada, koji zauzima 15. poziciju, poslednju kojom se ispada iz domaćeg prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Leontijević niše nije  da ćuti, pa se ironično osvrnuo na vrhunske rezultate koje beleže neki klubovi u finišu domaćeg takmičenja.

„Imam jedan predlog za trenere klubova koji su počeli da ‘gaze’ sve redom u finišu ove sezone. Neka se organizuju i održe jedan seminar svojim kolegama iz ostalih timova kako su to tempirali formu pred kraj Superlige i napravili tako impozantne rezultate zbog kojih je o srpskom fudbalu poslata još jedna tako upečatljiva slika u svet“, rekao je Leontijević.

Pre svih je mislio na Rad koji u poslednjih osam kola ima pet pobeda (od ukupno 13 u celoj sezoni), jedan remi i dva poraza.

U najboljoj formi u prvenstvu se trenutno nalazi Napredak koji je upisao šest vezanih trijumfa, gotovo polovinu svih pobeda ove sezone u Superligi (13 pobeda). Tako su mečevi ekipe iz Kruševca počeli naprasno da se skidaju iz kladioničarske ponude, a same utakmice da se pretvaraju u tragikomedije u kojima se dešavaju neverovatni preokreti.

I nije ovo prvi slučaj da treneri indirektno, ali efektno negoduju zbog neregularnosti takmičenja.

Strateg Javora Igor Bondžulić bio je nezadovoljan nakon remija sa Proleterom (1:1).

„Simptomatično je da od ekipa koje se bore za ostanak, samo mi možemo da igramo nerešeno. Svi drugi pobeđuju, igraju lepršavo, lako dolaze do pobeda, nema nerešenih rezultata i zato se traži ovoliki broj bodova za opstanak. Još devet bodova je u igri i sve je otvoreno za nas. Moramo da idemo na pobede, jedan bod u ovoj ligi ne znači ništa“, poručio je Bondžulić.

 

Još originalniji bio je trener Spartaka Vladimir Buač nakon poraza od Javora u 34. kolu prvenstva, kada su Subotičani upisali sedmi poraz u poslednjih devet mečeva.

„Zato je ova naša Superliga jako zanimljiva. Vidimo kako ekipe dobro igraju i na kraju ćemo se mi boriti za opstanak. Stvarno ima 5-6 ekipa koje su bile u dnu, a igraju neverovatan fudbal i mene raduje što je naša liga zbog toga toliko jaka. Mi imamo problem sa vremenskim uslovima u poslednje četiri utakmice, vetar je protiv nas, i kako god da se okrenemo, on ide protiv nas i nije nam lako, ali barem imamo dovoljan broj bodova. Nadam se da će prestati da duva, biće nam lakše“, bio je ironičan Buač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar