Foto:EPA-EFE/NEIL HALL/EPA-EFE/Peter Powell/EPA-EFE/Toby Melville

Pandemija koronavirusa žestoko je pogodila fudbalske klubove koji su letos gledali da uglavnom pozajmljuju, kupuju ispod cene i dovode igrače bez ugovora, a sličan scenario očekuje se i u januarskom prelaznom roku.

PROČITAJTE JOŠ

Januar je po pravilu mirniji što se tiče transfera, ali uvek se nađu klubovi koji iz raznoraznih razloga traže nove igrače.

Uvećan broj povreda usled nedostatka letnjih priprema i zgusnut raspored uticali su na to da veliki broj klubova krene u potragu za novim igračima.

KRISTIJAN ERIKSEN (Inter)

Na vrhu liste najtraženijih igrača, za koje ne bi morala da se izdvajaju prevelika sredstva, svakako je danski reprezentativac Kristijan Eriksen.

Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

Iako je napustio Totenhem kao jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi, prelazak u Inter pokazao se kao totalni promašaj.

Eriksen nije u planovima trenera Antonija Kontea i odigrao je samo osam utakmica u dosadašnjem toku sezone.

Inter ga je platio manje od 20 miliona evra, pa bi potencijalni kupac za relativno sitan novac mogao da dobije odlično pojačanje.

Eriksen se dovodio u vezu sa Arsenalom, Pari Sen Žermenom, Borusijom Dortmund i Mančester junajtedom.

OZAN KABAK (Šalke)

Štoper Šalkea Ozan Kabak je igrač koji je procenjen do 30 miliona evra.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Šalke je u finansijskom problemu, na putu je da ispadne iz Bundeslige, pa je prodaja Kabaka sasvim izvesna.

Iako su se pominjali Liverpul, Arsenal, Lajpcig i Mančester junajted, čini se da je Kabak najbliži prelasku u Milan.

BEN VAJT (Brajton)

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

Ben Vajt spada u red najtraženijih štopera u Premijer ligi. Vajt ima 23 godine i predviđaju mu veliku karijeru, a Brajton će tražiti mnogo novca jer su mu letos produžili ugovor. Vajt je procenjen na 50 miliona evra, a prate ga Liverpul, Mančester junajted, Čelsi i Totenhem.

HUSEM AUAR (Lion)

Fudbaler Liona Husem Auar već neko vreme je na meti Arsenala, ali londonski kub letos nije uspeo da izjednači cenu od 45 miliona evra koju je odredio Lion.

Kreativni vezista je privukao pažnju i klubova poput Barselone, Juventusa, Reala i Pari Sen Žermena.

DENIS ZAKARIJA (Menhengladbah)

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Denis Zakarija je prošlog leta bio među najtraženijim igračima iz Bundeslige.

Švajcarski reprezentativac letos je imao brojnih problema sa povredom, ali se vratio u novembru i ponovo igra sjajno pa nije nemoguće da ponovo proradi faks mašina u Borusiji Menhengladbah.

Zakariju su pratili Čelsi, Milan, Bajern i oba kluba iz Mančestera, a nekadašnji zadni vezni Jang Bojsa procenjen je na 30 miliona evra.

ISKO (Real)

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fransisko Roman Alkaron Suarez, poznatiji kao Isko, u Real je stigao 2013. iz Malage i odigrao nešto više od 200 utakmica za „kraljevski klub“.

Prema rečima njegovog agenta, Isko je spreman za nove izazove, a za cenu od 20 miliona evra teško se može dobiti bolji fudbaler.

Za Iska su se raspitivali Arsenal, Mančester siti, Inter, Totenhem, Pari Sen Žermen i Everton.

MESUT OZIL (Arsenal)

Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

Kada su u pitanju fudbaleri koji nisu regularni u svojim ekipama i koje klubovi gledaju da pozajme, listu predvodi Mesut Ozil.

Svojevremeno jedan od najkreativnijih vezista na svetu već dugo ne pruža partije dostojne plate od 300 hiljada evra nedeljno pa je samo pitanje vremena kada će napustiti London.

Za Ozila su interesovanje pokazali Fenerbahče i trio iz američke MLS lig, Inter Majami, LA Galaksi i Di Si Junajted.

PAPU GOMEZ (Atalanta)

Jedan od najboljih fudbalera Atalante, Papu Gomez, takođe se preko noći našao na listi igrača koji žele da napuste klub.

Sukob sa trenerom Đanpjerom Gasperinijem naterao ga je da momentalno počne da traži novu destinaciju pre nego što na leto i definitivno napusti klub.

Za iskusnog vezistu zainteresovani su Roma, Milan, Inter i Al-Nasr.

OSMAN DEMBEL (Barselona)

Foto: EPA-EFE/Andreu Dalmau

Osman Dembele je kao član Borusije Dortmund važio za jednog od najperspektivnijih igrača Evrope, ali prelazak u Barselonu i povrede učinile su ga igračem koga Barselona ne zna kako da se otarasi.

Utoliko pre jer ga je platila 105 miliona evra.

Pozajmica se već neko vreme čini kao najizvesnija opcija, a Dembelea su ranije tražili Mančester junajted, Arsenal, Liverpul i njegov stari klub, Borusija Dortmund.

SERHIO ROMERO (Mančester junajted)

Povratkom Dina Hendersona koji se vratio u Mančester junajted sa pozajmice iz Šefild junajteda, dojučerašnji rezervni golman Serhio Romero skliznuo je na mesto trećeg golmana u ekipi Ole Gunara Solskjera.

Iskusni Argentinac će zbog toga verovatno gledati da promeni sredinu, a brojni timovi Premijer lige rado bi ga videli na svom golu.

U pitanju su Lids, Brajton, Čelsi i Everton, a interesovanje je pokazala i Valensija.

DELI ALI (Totenhem)

Foto: EPA-EFE/Lindsay Parnaby

Deli Ali je do dolaska Žozea Murinja bi jedan od najboljih igrača Totenhama, ali je u tekućoj sezoni odigrao samo četiri utakmice.

Ali želi da igra više pa neće biti iznenađenje ukoliko već u januaru ne promeni klub. Za engleskog reprezentativca interesuju se Everton, Rendžers, a dok je bio u formi pominjali su se Pari Sen Žermen, Real i Barselona.

KEPA ARIZABALAGA (Čelsi)

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Transfer golmana Kepe Arizabalage iz Bilbaa u Čelsi vredan 80 miliona evra verovatno je jedan od najgorih u istoriji Premijer lige.

Španac nije blistao, a kupovinom Eduarda Mendija, Čelsi ga je učinio najskupljim rezervnim golmanom svih vremena.

Kepa ima tek 26 godina i želi da brani kao prvi golman, a za sada najrealnije daluje odlazak na pozajmicu nazad u Španiju. Pominjali su se Sevilja i Valensija.

Od igrača kojima ugovor ističe sledećeg leta, a koji dobijaju mogućnost da u januaru počnu pregovore sa zainteresovanim klubovima izdvajaju se Leo Mesi, David Alaba, golman Milana Đanluiđi Donaruma, Erik Garsija iz Mančester sitija, Serhio Ramos iz madridskog Reala i vezista Liverpula, Đini Vajnaldum.

Pol Pogba predvodi listu igrača koji su na putu da napuste klub, ali to verovatno neće učiniti u januaru, ukoliko se ne isplati pozamašna suma novca, u ovom slučaju oko 70 miliona evra.

Tu je i neizbežni Džejdon Sančo iz Dortmunda, procenjen na 120 miliona evra, zatim štoper Napolija Kalidu Kulibali procenjen na 70 miliona i defanzivac Lajpciga Dajot Upamekano, koga nemački klub ceni na 60 miliona evra.

U poslednje vreme pominje se i odlazak Paula Dibale iz Juventusa, a torinski klub traži 80 miliona evra za igrača koga je slavni Fabio Kapelo uporedio sa Dejanom Savićevićem.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Od igrača koji su već dogovorili transfere i čekaju prelazak u novi klub, tu je krilo Partizana Filip Stevanović, koji će karijeru nastaviti u Mančester sitiju.

Transfer je vredan osam miliona evra. Stevanović je debitovao za partizan sa 16 godina, a veruje se da će ga Siti po dolasku proslediti na pozajmicu.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Gradski rival Mančester junajted angažovao je krilnog igrača Atalante Amada Dijaloa.

Dijalo ima samo 18 godina i igrao je na samo dve utakmice za Atalantu ove sezone, što svejedno nije sprečilo Junajted da isplati 21 milion evra.

Na osnovu dodataka i bonusa Mančester bi trebalo da Italijanima isplati još toliko.

Mađarski reprezentativac Dominik Soboslaj rešio je da iz Red Bul Salcburga pređe u Red Bul Lajpcig.

Transfer je koštao nemački klub 20 miliona evra, što deluje kao sjajan posao imajući u vidu da je talentovani vezista privlačio pažnju klubova kao što su Real, Bajern, Milan ili Arsenal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar