Foto: EPA/NIC BOTHMA

Stavljena je tačka na najneobičniji letnji prelazni rok.

Zavesa će je spuštena na kraju 5. oktobra, a sve transfere mogli ste da pratite uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Pod uticajem koronavirusa fudbalski kalendar u 2020. godini je potpuno izmenjen, a samim tim i prelazni rok. Letnja pijaca, umesto do kraja avgusta produžena je do 5. oktobra, pa su klubovi još u prilici da osveže igrački kadar, ili skrate spisak raspoloživih snaga.

Kai Haverc (Bajer – Čelsi, 80 miliona evra, najskuplji transfer leta), Liroj Sane (Mančester siti – Bajern), Artur (Juventus – Barselona), Viktor Osimen (Lil – Napoli), Ruben Dias (Benfika – Mančester siti), Timo Verner (Lajpcig – Čelsi), Miralem Pjanić (Juventus – Barselona), Mauro Ikardi (Inter – PSŽ), Alvaro Morata (Atletiko Madrid, pozajmica u Juventus), Ašraf Hakimi (Real – Inter), deset su najzvučnijih imena koja su promenila klub ovog leta, a bilo je još pregršt veoma atraktivnih transfera. Lista je nepregledna.

00.00 Kraj prelaznog roka i bomba Junajteda

Urugvajski fudbaler Edison Kavani je postao novi igrač Mančester junajteda, objavio je engleski klub.

Kavani (33) je potpisao jednogodišnji ugovor sa Junajtedom, sa opcijom produžetka saradnje na još jednu sezonu.

22.12 Smoling u Romi

Rimski klub uspeo je posle vrlo neizvesnih pregovora da nađe zajednički jezik sa Mančester junajtedom. Roma je za štopera izdvojila 20 miliona evra.

21.41 Romerova žena napala Junajted!

Neobična situacija u Mančester junajtedu, supruga golmana Serhija Romera napala je klub preko Instagrama zbog toga što mu ne dozvoljavaju da ode u drugi klub.

„Serhio Romero je radio naporno za klub. Poslednji trofej koji su uzeli, uzeli su s njim. Pomogao je timu da dođe do četiri finala/polufinala, da bi ga ostavili na klupi i sve izgubili. Vreme je da mu uzvrate priliku i puste ga da ode. Poštovanje makar jednom“, napisala je Elijana Guersio Romero.

20.45 Bakajoko pozajmljen Napoliju

Doskorašnji član Čelsija, Timeue Bakajoko, seli se na jug Italije, u Napoli. Igraće na pozajmicu do kraja sezone.

20.43 Vilširu raskinuli ugovor!

Vest iz Vest Hema, uprava kluba je raskinula ugovor sa bivšim igračem Arsenala, Džekom Vilširom.

20.39 Sadik zvanično u Almeriji

Potvrđeno je ono što se najavljivalo, doskorašnji napadač crno-belih iz Humske, Umar Sadik, zaigraće za Almeriju. Tamo će nositi dres sa brojem devet.

20.01 Kaljehon u Firenci

Potez Fiorentine, doveli su slobodnog igrača, Hozea Kaljehona.

19.42 Junajted doveo Telješa iz Porta

Konačno nešto i za navijače Mančester junajteda, levi bek Porta, Aleks Telješ i zvanično je novi član „crvenih đavola“. Potpisao je ugovor na četiri godine, veruje se da je vrednost transfera oko 17 miliona evra.

19.37 Bajern jači i za Buna Sara

Francuski fudbaler Buna Sar prešao je Olimpika iz Marselja u minhenski Bajern. Vrednost transfera je deset miliona evra, a igrač je potpisao ugovor do 2024. godine.

18.57 Kjeza i zvanično u Juventusu

Potvrđena vest, Federiko Kjeza je postao član ekipe Juventusa.

18.37 Genduzi u Herti

Mateo Genduzi je otišao u Hertu na pozajmicu iz Arsenala. Nemački klub preuzeo je troškove plate, a dogovorom nije predviđena opcija otkupa ugovora. U međuvremenu je okončan prelazni rok u Bundesligi, ali je izvesno da će pojedini transferi iz Nemačke tek biti obelodanjeni.

17.21 Škrinjar ostaje u Interu

Iako je Totenhem bio ozbiljno zainteresovan za angažman Milana Škrinjara, do dogovora sa milanskim klubom nije došlo. Očekivala se ponuda za slovačkog defanzivca sa Ostrva poslednjeg dana prelaznog roka, međutim premijerligaš nije bio spreman da ispuni zahteve Intera.

16.25 Opet Bajern

Ako je delovalo nemoguće, ipak je moguće – Bajern je još jači. Posle dolaska Čupo-Motinga, zvanično je stigao i Daglas Kosta, na pozajmicu iz Juventusa do kraja sezone.

16.04 Jovančić u Turskoj!

Sada je gotovo: Dušan Jovančić napustio je Crvenu zvezdu i prešao u turski Rize. Kako je javio „Mozzart sport„, vrednost transfera je 400.000 evra

15.50 Iz Pariza u Bajern

Erik Čupo-Moting stigao je u Bajern Minhen iz Pari Sen Žermena, po isteku ugovora, dakle besplatno, i potpisao je ugovor na godinu dana.

15.30 Crnogorci u Dinamo Zagrebu

Mladi 18-godišnji crnogorski fudbalski reprezentativci Andrija Kolundžić i Milan Vukotić potpisali su za Dinamo iz Zagreba. Kako je saopštio hrvatski šampion, Kolundžić igra na poziciji desnog krila, a u Zagreb stiže iz Iskre iz Danilovgrada, dok ofanzivni vezista Vukotić dolazi iz podgoričke Budućnosti.

Obojica su potpisala ugovore na pet godina.

15.12 Kjeza na pregledima u Torinu

Federiko Kjeza je na lekarskim pregledima i samo oni ga dele od prelaska u Juventus. Stiže na pozajmicu iz Fjorentine uz obaveznu kupovinu u vrednosti od 50 miliona evra.
Isto tako je Daglas Kosta na pregledima u Bajernu, dok će Kjezu u Violi zameniti Hose Kaljehon iz Napolija.

14.38 Mančester dovodi supertalenta iz Atalante na zimu

Jedan neočekivan transfer, ali za zimski prelazni rok dogovorio je Junajted i u Mančester će doći supertalentovano krilo iz Atalante, Amad Traore, koji ima samo 18 godina.
Za tim iz Bergama odigrao je samo tri utakmice i „crveni đavoli“ će za njega izdvojiti čak 30 miliona evra plus bonuse.

14.22 Klop pošto-poto traži golmana

Brazilac Alison pauziraće zbog povrede šest nedelja, njegova zamena Adrian bio je očajan protiv Aston Vile (7:2), pa Jirgen Klop očajno traži novog golmana. Pominje se da bi u Liverpul mogao Paulo Gazaniga iz Totenhema.

14.01 Zidanov sin otišao iz Reala

Luka Zidan ima novi klub. Sinu trenera Reala istekao je ugovor sa kraljevskim klubom i potpisao je za Rajo Valjekano na dve godine. Prošle sezone bio je pozajmljen Santanderu.

13.54 Volkot ide iz Evertona

Teo Volkot nije u planovima Karla Ančelotija, pa se vraća kući. Sautempton je dogovorio sa Evertonom pozajmicu iskusnog krilnog napadača, a oba premijerligaša će plaćati po 50 odsto plate od ukupno šest miliona evra.

13.40 Transfer srpskog fudbalera

Očekivalo se da Erhan Mašović promeni sredinu i nekadašnji vezista Čukaričkog napustio je Briž, a novi klub mu je Bohum. Sa ekipom iz Cvajte potpisao je ugovor do leta 2023. godine. Detalji transfera nisu saopšteni…

13.10 Sećate li se Jaje Turea?

Iskusni, 37-godišnji vezista Jaja Ture mogao bi da se pridruži Kadizu, novom članu španske La Lige. Poslednji klub bio mu je kineski Ćingdao, a najveći trag ostavio je u Mančester sitiju čije je boje branio od 2010. do 2018.

12.50 Fulam juri štopera

Nije Fulam mogao da dovede Todiboa iz Barselone, pa se okrenuo Dancu Joakimu Andersenu iz Liona, sa kojim je ušao u pregovore i koji ga je prošlog leta platio Sampdoriji čak 24.000.000 evra.

12.39 Tandem stiže u Mančester

Nije samo Edinson Kavani pojačanje Mančester junajteda poslednjeg dana, već stiže i Aleks Teljes, 27-godišnji levi bek Porta.

12.24 Jojić promovisan: Da dobijemo derbi

Miloš Jojić (28) vratio se u Partizan posle šest godina provedenih u inostranstvu i zvanično je promovisan u Humskoj. Nosiće opet crno-beli dres s brojem 39, a opširnije o tome šta je rekao na predstavljanju čeka vas – OVDE.

Foto: Screenshot

12.19 Dembele ostaje u Barsi!

Ništa od Mančester junajteda – kako javlja „Radio Monte Karlo“, Usman Dembele ostaje u Barseloni! Barem do zime…

12.13 Šta se dešava u Arsenalu?

Mikel Arteta ne računa na Matea Genduzija koji će i zvanično na pozajmicu u Hertu, ali među „tobdžije“ izgleda ipak ne dolazi Žoržinjo iz Čelsija, javlja specijalista za transfere Fabricio Romano. Podsetimo, zadnji vezni Lukas Toreira prešao je u Atletiko Madrid.

12.09 Nove informacije oko Grujića

Marko Grujić bi mogao do kraja dana da napusti Liverpul, ali… Verder bi da ga uzme na pozajmicu, ali engleski prvak neće takav dogovor, već razmatra samo prodaju srpskog veziste, javlja „Skaj sport“. Vreme curi…

12.08 PSŽ se pojačao

Zvanično – zadnji vezni i štoper Porta Danilo Pereira stigao je na pozajmicu u Pari Sen Žermen do kraja sledećeg leta, posle čega će PSŽ morati da ga otkupi za 16 miliona evra, a portugalskom klubu odmah šalje 4 miliona.

12.06 Kavani prošao preglede

Edinson Kavani je prošao lekarske preglede i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora sa Mančester junajtedom, do leta 2022. godine.

12.02 Zvezda odbila 2 miliona za Kangu

Gelor Kanga ostaje u Crvenoj zvezdi. Kako piše „Mozzart sport„, turski Rize je ponudio dva miliona evra za vezistu iz Gabonu, koji je ovog leta stigao kao slobodan igrač iz praške Sparte, ali su na „Marakani“ odbili pomenutu ponudu.

U Rize treba da pređe Dušan Jovančić, a Turci su se raspitivali i za Aleksu Vukanovića.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

11.39 Ančeloti doveo Godfrija

Everton je potvrdio da je Ben Godfri novi igrač. Stigao je iz Noriča, a sa klubom iz Liverpula potpisao je petogodišnji ugovor.

„Čast je potpisati za Everton i biti deo velikog kluba. Veoma sam zahvalan na prilici i jedva čekam da počnem. Cilj mi je da u Evertonu osvajam trofeje i pobeđujem, rekao je 22-godišnji Godfri, peto pojačanje Evertona ovog leta.

Everton je sa četiri pobede trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa maksimalnih 12 bodova, a u narednom kolu tim Karla Ančelotija očekuje derbi na svom terenu protiv Liverpula.

11.31 Burno u Romi

Negde je zapelo oko prelaska Dijega Perotija iz Rome u Fenerbahče. Zato je sada ugrožen povratak Stefana el Šaravija u glavni grad Italije, dok je Džastin Klajvert prešao u Lajpcig.

11.20 Kosta se vraća u Bajern

Daglas Kosta je iz Bajerna stigao u Juventus, a sada se vraća u redove minhenskog giganta na pozajmicu, bez opcije otkupa. Potvrda se očekuje uskoro…

11.14 Ludilo u Barsi

Katalonski gigant mora da proda da bi kupovao, čeka se da odu Usman Dembele i Žan-Kler Todibo kako bi u klub stigli Erik Garsija i Memfis Depaj.

11.12 Grujić opet ide iz Liverpula!

Marko Grujić, reprezentativac Srbije, ponovo će zaigrati u Nemačkoj, gde je proveo prethodne dve sezone. Vezni fudbaler koji je pod ugovorom sa Liverpulom ide na pozajmicu u Verder.

Opširnije u posebnoj vesti klikom – OVDE.

Foto: EPA/PETER POWELL

10.50 Hofenhajm se pojačao

Zvezdin rival u Ligi Evrope ozvaničio je dolazak 20-godišnjeg Rajanja Sesenjona, na pozajmicu iz Totenhema do kraja sezone. Opcije više za Hofenhajm na bočnim pozicijama, jer se forsira formacija sa trojicom u poslednjoj liniji.

10.34 Zvanično: Darmijan u Interu

Antonio Konte doveo je željeno pojačanje – bek Mateo Darmijan stigao je u Inter na pozajmicu iz Parme.

10.23 Partizan ostaje i bez Matića

Umar Sadik ide u Almeriju, o čemu smo juče pisali, a Partizan bi mogao da ostane bez još jednog napadača, jer se Bojan Matić sprema za selidbu u Grčku, piše „Mozzart sport„. Špic crno-belih treba da ode na pozajmicu u Atromitos, s opcijom otkupa. Matić je na 22 utakmice za Partizan postigao četiri gola.

Bojan Matić Partizan
Bojan Matić proslavlja prvenac za Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

10.15 Juve u akciji

Mladi fudbaler Fjorentine Federiko Kjeza će postati član Juventusa u transferu vrednom 50 miliona evra. Ali, mediji su došli do saznanja da će on ostati najpre na dvogodišnjoj pozajmici posle čega će Juventus morati da otkupi ugovor.

10.00 Dobrodošli!

Pratićemo poslednji dan prelaznog roka, mnogo toga se dogodilo, a postoje indicije da će i tokom dana biti „bombi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar