Foto: EPA-EFE/R. GARCIA

Ostalo je još tačno četiri dana do kraja nikad viđenog letnjeg prelaznog roka, 5. oktobra spustiće se zavesa, a do tada sva dešavanja u evropskom fudbalu pratite uz Nova.rs.

Kai Haverc (Bajer – Čelsi, 80 miliona evra, najskuplji transfer leta), Liroj Sane (Mančester siti – Bajern), Artur (Juventus – Barselona), Viktor Osimen (Lil – Napoli), Ruben Dias (Benfika – Mančester siti), Timo Verner (Lajpcig – Čelsi), Miralem Pjanić (Juventus – Barselona), Mauro Ikardi (Inter – PSŽ), Alvaro Morata (Atletiko Madrid, pozajmica u Juventus), Ašraf Hakimi (Real – Inter)…

PROČITAJTE JOŠ

Deset najzvučnijih imena koja su promenila klub ovog leta, bilo je dosta zvučnih transfera, a čeka se još.

Tu su još i prelasci Ben Čilvela, Tijaga Alkantare, Ferana Toresa, Donija van de Beka, Hamesa Rodrigesa…

Ovaj letnji prelazni rok specifičan je po tome što se nije završio na kraju avgusta, već je produžen do 5. oktobra zbog situacije sa koronavirusom i produžetka prošle sezone.

Budite uz celodnevni Nova.rs blog uživo i pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci.

23.10 Čelsi ima „opciju B“ – Tomas Parti!

Londonski „plavci“ u slučaju da im propadne transfer Deklana Rajsa, ustremiće se ka Tomasu Partiju.

Otkupna klauzula zadnjeg veznog iz Atletiko Madrida iznosi 50 miliona evra.

22.05 Mančester kupuje u Sevilji

„Crveni đavoli“ traže igrača koji bi mogao da pojača konkurenciju na desnom krilu, a izbor je po svemu sudeći pao na Lukasa Okamposa iz Sevilje.

21.35 Barselona „zaključala“ Ter Štegena

Nemački čuvar mreže produžiće ugovor s Barselonom. Tako bar pišu katalonski mediji, da je njegov agent u završnoj fazi pregovora s Barselonom, a da je na stolu petogodišnji ugovor.

18.20 Špic Reala u Romi

Zvanično: Roma je dovela 23-godišnjeg Borhu Majorala na pozajmicu do juna 2022. godine. Naravno, i ovom dogovoru postoji opcija otkupa ugovora španskog napadača. Za prvi tim Reala odigrao je samo 22 utakmice.

17.56 Dinamo doveo štopera iz Švedske

Zanimljiva informacija iz komšiluka… Dinamo Zagreb, poznat po vrhunskim transferima, doveo je 24-godišnjeg Rasmusa Lauritsena iz Norčepinga za 1,6 miliona evra. Kako se navodi, „modrima“ se obavezao na višegodišnju vernost.
Za švedski klub je ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao čak sedam golova uz pet asistencija, što je raritet za jednog štopera.

17.30 Bilbao se pojačao u Torinu

Atletik Bilbao je objavio da je dogovor transfer krilnog napadača Aleksa Berengera iz Torina. Baski će platiti odmah 10 miliona evra, plus još dva na ime bonusa. Ostalo je samo da prođe lekarske preglede i parafira ugovor na četiri godine.

16.59 Vukašin Jovanović u problemu

Bivši štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović, sada član Bordoa, sklonjen je iz prvog tima, trener Žan Luj Gase ne računa na njega, a ponuda – nema. Bivši mladi reprezentativac Srbije nije odigrao ni minut u Ligi 1 ove sezone. Sledećeg leta mu ističe ugovor, a do kraja prelaznog roka ostala su još nepuna četiri dana…

Foto: EPA/TYTUS ZMIJEWSKI

16.33 Mančester se okreće Okamposu

Vrlo je aktivan Mančester junajted u potrazi za krilnim napadačem… Prvi pik je Usman Dembele iz Barselone, ali se „crveni đavoli“ izgleda okreću ka Lukasu Okamposu iz Sevilje. Cena je oko 40 miliona evra.

16.00 Toreira ide put Madrida

Vezista Arsenala Lukas Toreira, o kome smo i juče pisali, pozdravio se sa saigračima i ide u Madrid, da završi sve detalje oko pozajmice u Atletiko, nakon što prođe lekarske preglede.

Dušan Vlahović ostaje u Fjorentini
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

15.39 Vlahović i Parma

Neizvesna je sudbina Dušana Vlahovića… Srpski napadač je ponuđen Romi, a želja je Parme, kojoj je Torino ponudio 13 miliona evra za napadača Roberta Inglezea. Ako dođe do prodaje, Parma bi se okrenula Vlahoviću koga bi tražila Fjorentini na pozajmicu.

15.12 Atalanta pojačala odbranu

Zvanično: Fabio Depaoli, desni bek Sampdorije, došao je u Atalantu na pozajmicu uz opciju otkupa za 6 miliona evra.

14.40 Sančo ostaje!

Džejdon Sančo i Mančester junajted – nema ništa od posla. Bilo je kontakta sa Borusijom Dortmund, ali sjajni engleski ofanzivac ostaje među „milionerima“.

„Džejdon ostaje ovde i tu se ništa neće promeniti u naredna tri dana“, rekao je trener Dortmunda Lusajen Favr.

14.11 Herta dovela golmana Bajerna, hoće i Gecea

Bajernov treći golman Sven Ulrajh ide u Hertu jer je Aleksander Nibel preuzeo mesto drugog golmana. Berlinci hoće i Marija Gecea, koji je slobodan igrač i spreman da pristane i na manju platu, piše „Bild“.

13.17 Zahović u Pogonu

Maribor je pustio Luku Zahovića bez obeštećenja u poljski Pogon, koji je na ovim prostorima postao poznat po dolasku Srđana Spiridonovića u Crvenu zvezdu.
Mariboru će pripasti procenti od naredne prodaje Zahovića…

12.58 Pazario i Sautempton

Ibrahima Dialo treba da pojača Sautempton, koji će Brestu platiti 15 miliona evra za ovaj transfer. Francuski klub je prihvatio ponudu.

12.40 Lester iskeširao 30 miliona funti

Zvanično: Lester je doveo pojačanje u odbrani i platio Sent Etjenu 30 miliona funti za štopera Veslija Fofanu, koji je tako postao najskuplji francuski defanzivac u istoriji.

12.15 Zvezda se rešila Matea Garsije

Saga se definitivno završila – Mateo Garsija je napustio Crvenu zvezdu i vratio se u Aris iz Soluna. Desnokrilni fudbaler je u Beograd stigao kao veliko pojačanje, ali je posle odlaska trenera Vladana Milojevića pao u drugi plan i nije dobijao priliku od Dejana Stankovića. Opširnije o povratku Argentinca u Grčku čeka vas – OVDE.

12.07 Partizan promovisao novog napadača

Filip Holender, mađarski reprezentativac, zvanično je postao član Partizana, objavio je klub.

Opširnije u posebnoj vesti.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell / Pool EDITORIAL USE ONLY

12.03 Gde će Grujić?

Marko Grujić je odigrao fenomenalnu utakmicu za Liverpul, ali još nije izvesno da li će ostati na “Enfild roudu”.

Za njega su zainteresovana dva tima iz Premijer lige.

Opširnije u posebnoj vesti.

12.00 Dobrodošli nazad!

I dalje ćemo pratiti dešavanja na fudbalskom tržištu. Još četiri dana do kraja prelaznog roka, budite uz Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar