Foto: Screenshot

Miloš Jojić, 28-godišnji vezni fudbaler, vratio se u Partizan posle šest godina provedenih u inostranstvu.

On je ponikao u klubu iz Humske, 2012. godine je postao deo prvog tima, a posle dve sezone je prešao u Borusiju iz Dortmunda.

PROČITAJTE JOŠ

„Već dve godine sam u priči sa Partizanom, svakog prelaznog roka se moje ime spominjalo. Kada je Stanojević došao za trenera, sedim u sobi u Istanbulu, dobijam poziv, Iliev mi javlja da me Sale hoće. Odmah sam rekao ljudima u klubu, moj cilj nije bio da se vratim u srpski fudbal. Cilj mi je bio da se vratim u Bundesligu, ali stvari su se odvijale tako i nije bilo adekvatne ponude. Šta više, Partizan je bio mnogo bolja ponuda od svih drugih. I sada sam tu, daću sve od sebe da imamo što bolje rezultate. Dolazim kući, osećam se domaće“, rekao je Jojić na predstavljanju na stadionu Partizana.

Saga o njegovom povratku je trajala nedeljama…

„Nisam ispratio to što se pisalo, ne čitam novine. Samo sam u glavi prebacio, rešio da budem strpljiv i da vidim kako će se tržište odvijati“.

Za šest godina u inostranstvu je prikupio mnogo iskustva.

„Svestan sam da je sada drugi ugao, u odnosu na onaj iz mog prethodnog boravka u Partizanu. Svestan sam da se od mene očekuje, spreman sam i motivisan. Daću sve od sebe kao i uvek što sam davao. Više nego sto odsto sam spreman u glavi, uskoro ću i fizički biti“.

Jojić bi novi debi za Partizan mogao da ima u večitom derbiju protiv Crvene zvezde.

„Imam mogućnost da debitujem u derbiju, da to bude moja prva zvanična utakmica za Partizan. Ne znam šta je šef zamislio, nisam imao nijedan trening sa ekipom, krenuću danas sa individualnim redom, ekipa se okuplja u sredu. O motivaciji za derbi ne treba govoriti. Osam bodova razlike je dostižno, imaš derbi da pobediš…“ istakao je Jojić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar