Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

Kako je sve proteklo u utorak, možete pogledati ovde.

ZVANIČNO: LJORENTE U UDINEZEU

Fernando Ljorente od danas je i zvanično fudbaler Udinezea.

Nekadašnji fudbaler Atletik Bilbaa, Juventusa, Sevilje, Svonsija, Totenhema i Napolija u Udine stiže kao slobodan igrač, nakon što je poslednjih šest meseci proveo van prvog tima Napolija.

Sa Udinezeom je potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine.

Za Napoli je odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola, a najbolje partije u karijeri pružao je u dresu Atletik Bilbaa, za koji je igrao devet sezona, što mu je, između ostalog, donelo i poziv Juvenutsa.

BOAĆI IMA NOVI KLUB

Kako prenose mediji u Gani, Ričmond Boaći će karijeru nastaviti u Danskoj.

Njegov novi klub bi trebalo da bude desetoplasirana ekipa tamošnjeg šampionata, Vejle.

Više o ovom transferu možete da pročitate ovde.

FEJENORD NE PUŠTA KOKDŽUA U ENGLESKU

Uprava Fejenorda odbila je ponudu Lestera za svog veznog fudbalera Orkuna Kokdžua.

Bivši prvak Engleske želeo je da pozajami turskog reprezentativca (20) do kraja sezone zbog povrede Denisa Praeta, ali Fejenord nije zainteresovan za takvu transakciju.

Holandski mediji prenose da Kokdžu može da napusti Roterdam samo u slučaju dobre finansijske ponude, a klub je već odbio da ga prošlog proleća proda Arsenalu za 23 miliona funti.

Kokdžu je rođen u Harlemu, a u Fejenordu je od 2014. godine.

Za tursku reprezentaciju debitovao je prošlog septembra na utakmici Lige nacija protiv Srbije.

LEVERKUZEN PAZARIO BEKA IZ SELTIKA

Bajer iz Leverkuzena angažovao je dosadašnjeg fudbalera Seltika Džeremija Frimponga koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Mladi reprezentativac Holandije (20) igra na poziciji desnog beka, a boriće se za mesto u timu sa iskunsnim Larsom Benderom i Timom Fosu Mensom koji je nedavno stigao iz Mančester junajteda.

Leverkuzen je ostao bez standardnog desnog beka Santjaga Arijasa koji zbog povrede neće igrati do kraja sezone.

Frimpong je na početku prošle sezone iz omladinskog pogona Mančester sitina prešao u Seltik i osvojio titulu, Liga kup i škotski Kup sa ekipom Nila Lenona.

MATEO  MUSAKIO NOVI IGRAČ LACIJA

Odbrambeni igrač Milana Mateo Musakio novi je fudbaler Lacija.

Iskusni defanzivac (30) ostaće u Rimu do kraja sezone, uz opciju produžetka saradnje do 2023. godine.

Argentinski internacionalac je stigao u Milan 2017. godine iz Viljareala za 18 miliona evra.

Bio je standardan u prvoj sezoni, ali je posle povrede izubio mesto u prvom timu.

Musakio je odigrao 75 mečeva za Milan i postigao dva gola, a Lacio je izdvojio milion evra za njegov transfer.

Rimski klub ostao je bez Luiz Felipea Ramosa koji će odsustvovati nekoliko meseci zbog povrede članka, pa je zbog toga hitno morao da angažuje novog štopera.

TALENTOVANI RUMUN STIŽE U PARMU

Talentovani krilni fudbaler Steaue Denis Man (22) postaće novi fudbaler Parme koja će uplatiti bivšem evropskom prvaku 12 miliona evra.

Man će u narednih nekoliko dana otputovati u Italiju da obavi lekarske preglede i potpiše ugovor.

Nekadašnji omladinac Arada u Steauu je stigao 2016. godine, a dve godine kasnije bio je uvršten među 50 najboljih mladih fudbalera u Evropi u izboru UEFA.

U tekućoj sezoni postigao je 17 golova i upisao još sedam asistencija u svim takmičenjima.

INTER NUDI PERIŠIĆA U ZAMENU ZA FILIPA KOSTIĆA

Uprava Intera zainteresovana je za srpskog reprezentativca Filipa Kostića koga želi da dovede na leto.

Izvršni direktor „neroazua“ Đuzepe Marota izjavio je da je ekipi potreban novi fudbaler na poziciji levog krila, a da bi u transfer mogao da bude uključen i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji će biti ponuđen Ajntrahtu.

VLAHOVIĆU SE NE ŽURI IZ FIRENCE

Napadač Fjorentine Dušan Vlahović izjavio je da bi rado ostao u klubu.

„Igrač sam Fjorentine i jedino mislim o Fjorentini. Moj agent je zadužen za razgovore o novom ugovoru. Sviđa mi se Firenca, sviđa mi se Fjorentina, pa kada je već tako, zašto ne bih ostao“, poručio je Vlahović.

JUNAJTED ZAVRŠIO SA JANUARSKIM ŠOPINGOM

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer odbacio je mogućnost dolaska novih fudbalera u zimskom prelaznom roku.

„Mislim da neće biti više dolazaka. Bio bih iznenađen ako bilo ko dođe. Ekipa je jaka i puna kvaliteta“, rekao je Norvežanin britanskim medijima.

Junajted je u septembru pojačao Doni van de Bek iz Ajaksa.

Potom su u oktobru došli Aleks Teljes i Edinson Kavani, a početkom januara i Amad Dialo, čiji je transfer ranije dogovoren.

TOTENHEM ZAINTERESOVAN ZA ANHELA DI MARIJU

Uprava Totenhema zainteresovana je za krilnog fudbalera Pari Sen Žetmena Anhela Di Mariju.

Iskusnom Argentincu (32) ugovor ističe na leto.

Iako bi razgovori oko produžetka saradnje uskoro trebalo da počnu, nije sigurno da će Di Marija ostati u Parizu jer se uprava PSŽ-a sprema da mu ponudi znatno niži ugovor od dosadašnjeg.

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda bi dobro došao Žozeu Murinju da popuni poziciju na krilu, a prema pisanju engleskih medija Di Marija želi ugovor na dve godine.

Di Marija je u PSŽ stigao 2015. godine i do sada je postigao 49 golova na 160 mečeva ta aktuelne prvake Francuske.

KAGAVA STIGAO U PAOK

Bivši japanski reprezentativac Šinđi Kagava karijeru će nastavitit u Grčkoj nakon što je potpisao ugovor za solunski PAOK.

Nekadašnji as Borusije Dortmund stigao je iz Saragose, a u crno-beom dresu igraće u narednih godinu i po dana.

Kagava je u karijeri igrao za Osaku, Mančester junajted i Bešiktaš, odakle se 2019. godine preselio u Španiju.

Za Japan je odigrao 97 utakmica i postigao 31 gol pre nego što se oprostio od reprezentativnog dresa 2019. godine.

BEK SITIJA SE OKREĆE KA ARSENALU, „PEČEN“ I EDEGOR

Arsenal se izvukao iz krize u kojoj se našao tokom jeseni, u utorak je preokrenuo protiv Sautemptona (3:1), među Tobdžije stiže pojačanje u liku Martina Edegora iz Real Madrida, a sada se piše da je sledeći u redu Erik Garsija.

Bek Mančester sitija je sve dogovorio sa Barselonom da pređe tamo na leto, ali je odlaganje predsedničkih izbora u tom klubu sa 24. januara na početak marta poremetilo taj plan.

Zato Englezi pišu da se Garsija okrenuo Arsenalu, a adut na tom putu je i Mikel Arteta, menadžer Tobdžija, koji Erika već poznaje iz dresa „građana“. Što se tiče Edegora, u sredu je procurila informacija da će on u Arsenalu nositi dres sa brojem 11.

MARTINEZ SMANJIO APETITE

Lautaro Martinez i Inter su blizu dogovora u vezi sa produžetkom ugovora, piše Korijere delo Sport. Lautaro će navodno pristati na ugovor od pet miliona evra po sezoni. Njegov prvobitni zahtev je bio sedam miliona za sezonu.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ostali detalji koji su bili poznati i u utorak ostaju isti. Ugovorna obaveza je produžena na još godinu dana, dakle do 2024, a otkupna klauzula će biti postavljena na 111 miliona evra. Da podsetimo, Barselona mu je prošle sezone nudila duplo više novca od onog koji dobija u Interu, ali je u međuvremenu pandemija koronavirusa promenila taj scenario.

DŽEKO NE ŽELI U GALATASARAJ

Edin Džeko bi uskoro mogao da napusti Romu, a ranije su interesovanje pokazali Fenerbahče i Vest Hem. Listi timova koji su zainteresovani za njegove usluge pridružio se i Galatasaraj. Džeko se sukobio sa trenerom Paulom Fonsekom zbog otpuštanja tim menadžera Đanluke Gombara, pa je odlučio da mu je dosta boravka u italijanskoj prestonici.

Napadač iz Bosne i Hercegovine u Romi prima 7,5 miliona evra godišnje i te uslove Galata ne može da ispuni.

„Razgovarali smo o mogućem dolasku u Galatasaraj. Želimo ga u ekipi, ali pregovori ne idu u dobrom smeru jer su finansijski uslovi problem“, rekao je bivši igrač ovog kluba Murat Erdogan.

Foto: EPA-EFE/STR

BOJKOT ALIJA U TOTENHEMU ZBOG PSŽ

Dele Ali je navodno odlučio da propusti trening Totenhema, pa su spekulacije o njegovoj pozajmici u Pari Sen Žermen sve glasnije. Žoze Murinjo, trener „pevaca“, nekoliko puta ove sezone je javno kritikovao Engleza, a nedavno je objasnio da je igrač nesrećan u klubu i da se ne bori za dres.

Maurisio Poketino, strateg Parižana, voleo bi da ponovo sarađuje sa Alije, a uz njega je plan da dovede i Kristijana Eriksena koji se nije snašao u Interu.

Foto: EPA-EFE/Clive Rose / POOL

LIVERPUL ŽELI MBAPEA

Liverpul je dobio vetar u leđa u trci za potpis Kilijana Mbapea. „Crveni“ nisu imali većih odlazaka i dolazaka ovog januara, a sada je postalo jasno da Real Madrid mora da proda nekoliko igrača pre nego što krene u realizaciju transfera Kilijana Mbapea.

Klop ističe da je teško očekivati da će ovog januara dobiti novog defanzivca.

„Pričamo o tome svakodnevno i ja predlažem. Ipak, ne mogu ja da trošim novac. Ne donosim ja odluke. Postoje ljudi koji su odgovorni za to“, rekao je Klop, koji nije komentarisao mogućnost da Mbape uskoro predvodi napad Liverpula.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

MAKSIMOVIĆ ŽELJA TOTENHEMA

Nikola Maksimović, štoper Napolija i reprezentacije Srbije, uskoro bi mogao da pojača Totenhem. Naš fudbaler je jedna od prvih opcija „pevaca“ za pojačanje u defanzivnoj liniji, prenosi italijanski novinar Ćiro Venerato i „Spazio Napoli“.

Maksimović je od 2016. godine u dresu Napoliju (86 mečeva, dva gola) i do sada je upisao 25 nastupa za Srbiju. Venerato navodi da je bivši fudbaler Torina i Crvene zvezde jedan od igrača na koje je klub iz Londona bacio oko.

„Totenhemu je u januaru potreban centralni defanzivac: postoji pet ili šest profila koje Englezi prate, a jedan od njih je Maksimović“, rekao je ovaj novinar, a zanimljivo da se jedino srpski fudbaler navodi po imenu.

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar