Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

Kako je sve proteklo u ponedeljak, možete pogledati ovde.

DUŠKO TOŠIĆ U TURSKOJ

Iako je bio povezivan sa Crvenom zvezdom, Duško Tošić će karijeru nastaviti u Turskoj.

Njegova nova ekipa, prema pisanju tamošnjih medija, biće Kasimpaša.

Više detalja možete pročitati u posebnoj vesti – ovde.

KEVIN LAZANJA KOD DARKA LAZOVIĆA

Verona je objavila zvanično pojačanje i dolazak Kevina Lazanje. Darko Lazović je dobio pojačanje, a dvadesetosmogodišnji napadač biti u Veroni bar do juna 2022, s obzirom na to da je potpisao saradnju na godinu dana.

Lazanja je stigao kao pozajmljen igrač Udinezea, za koji je nastupao u prethodne četiri godine.

MITROGLU SE VRATIO U GRČKU

Kostas Mitroglu pojačao je u utorak grčki Aris iz Soluna gde je došao kao slobodan igrač. Nekadašnji igrač Olimpijakosa koga je Fulam 2014. platio 15 miliona evra, poslednjih sezona se šetao po pozajmicama u Galatasaraju, PSV Ajndhovenu sada je otišao definitivno iz Marseja koji ga je 2017. platio još 15 miliona.

Tridesetdvogodišnji Grk je zato odlučio da je najbolje da se vrati u rodnu zemlju kako bi konstantnije igrao u taboru solunskih žutih.

MILIVOJEVIĆEV SAIGRAČ NE ODLAZI

Kristijan Benteke trebalo bi da ostane u Kristal Palasu. Napadač koga traži Vest Bromvič Albion je bio deo startnih 11 igrača u prethodnih nekoliko meseci, a nije ništa promenilo ni dovođenje Žan Filip Matete.

Bentekeu na leto ističe ugovor, ali Englezi javljaju da će tek biti formalnih pregovora u vezi sa produžetkom saradnje. Saigrač Luke Milivojevića došao je u taj klub avgusta 2016. godine iz Liverpula za 31 milion evra.

LAUTARO OSTAJE U INTERU

Bar još neko vreme, jer Italijani pišu da će napadač „neroazura“ da produži ugovor sa klubom do 2024. ili 2025. godine. Otkupna klauzula neće padati, već ostaje na oko 110 miliona evra. Jedini izuzetak je ekipa Juventusa, za koju bi ta klauzula bila 150 miliona.

Lautarov postojeći ugovor ističe 2023. godine, a uprava milanskog kluba je izgleda uverena da u Martinezu i Lukakuu ima dobitnu formulu za osvajanje titule prvaka Italije.

ŠTUTGART I ZVEZDA U RATU ZA TINEJDŽERA

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dejan Popara, nalazi se na meti Štutgarta i Crvene zvezde, prenosi Sportdc.net, i to uz printsrkin jednog pisma iz Nemačke.

Radi se o sedamnaestogodišnjaku, a celu proceduru transfera letos je zakomplikovala pandemija koronavirusa. Popara je već kao 16-godišnjak debitovao u Premijer ligi BiH, ali se vratio u omladinskitim Zvijezde 09.

EDEGOR PROŠAO PREGLEDE

Martin Edegor korak je bliže Arsenalu, pošto je uspešno obavio lekarske preglede i sada je u procesu napuštanja Madrida. Sve je komplikovanije zbog pandemije, ali se očekuje da u najskorijem roku, u naredna 24 sata, dođe u London na pozajmicu iz Reala.

TUHEL DANAS STIŽE

Kako prenosi ugledni „Atletik“, očekuje se da Tomas Tuhel ovog utorka stigne u London i zvanično postane trener Čelsija, i već bi mogao u popodnevnim časovima da vodi trening „plavaca“. U klubu se nadaju da bi ekipu mogao da vodi već u sredu protiv Vulverhemptona.

Očekuje se da Tuhel potpiše ugovor na godinu i po dana, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

SOKRATIS POTPISAO ZA OLIMPIJAKOS

Dosadašnji fudbaler Arsenala Sokratis Papastatopulos potpisao je ugovor sa Olimpijakosom do leta 2023. godine, kao slobodan igrač. Grčki defanzivac je prešao u Arsenal u julu 2018. godine iz Borusije Dortmund i za londonski klub odigrao je 69 utakmica.

Pored njega, Seada Kolašinca i Mesuta Ozila, „tobdžije“ bi mogao da napusti i Škodran Mustafi.

UMAR SADIK JE HIT

Sevilja prati Umara Sadika, i to preko čuvenog direktora Monćija. Moguće je da Umar dođe tek na leto, jer je do kraja prelaznog roka ostalo pet dana, a Almerija želi da zadrži efikasnog napadača kako bi se vratila u elitu.

Posle toga, nije isključeno da dođe do dogovora, cilj je da Nigerijac zameni Luka de Jonga.

 

MARKO JANKOVIĆ NAŠAO KLUB

Bivši fudbaler Partizana Marko Janković napustio je nedavno Spal raskidom ugovora, brzo će naći novu destinaciju.

Poljski mediji prenose da je Janković na pragu Legije Varšave, u kojoj bi ga čekali Filip Mladenović i Marko Vešović, nekadašnji igrači Crvene zvezde.

FENERBAHČE DOBIO NOVOG IGRAČA

Brajt Osaji Samjuel stigao je u Istanbul, potpisao je ugovor sa Fenerom do 2025. godine.

Ima 23 godine, igra kao levi zeni igrač, a dolazi iz KPR-a, prethodno je nosio dres Blekpula.

Naravno, i ovaj put, euforično je dočekan ovaj potpis u Turskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar