Marko Marin u Zvezdi (arhiva 2018), Foto: Starsport

Marko Marin, tehnički direktor Crvene zvezde, predstavljao je klub na sastanku u Amsterdamu i govorio je o detaljima transfer politike.

Crveno-beli su prethodne zime prodali Kostu Nedeljkovića Aston Vili i Jovana Mijatovića Njujork Sitiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše“, izjavio je Marin.

Pojasnio je i kako bi se trebalo ponašati na tržištu.

„Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača“, objasnio je Marin.

Ovo je filozofija kojom se vode neki od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija „Right to Dream“ iz Gane.

Nordsjeland je tako prodao Ernesta Nuamu za 25 miliona evra Lionu, dok je Ibrahim Osman otišao put Vest Hema za 16.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare