Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pre tačno 19 godina, 1. oktobra, preminuo je fudbaler Crvene zvezde Vlada Dimitrijević. Simbolično, upravo na taj tan, na terenima Zvezdine škole iza juga Marakane, svoj prvi trening u crveno-belom dresu odradio je Vuk Karadžić - sestrić nekada velike nade crveno-belih.

Dimitrijeviću, jednom od najvećih talenata generacije 1981, pozlilo je na samom kraju treninga seniorskog tima, srušio se na zemlju i uprkos brzoj intervenciji hitne pomoći, preminuo na putu do bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

Predviđane visine ostale su nedostižne za Vladu, ali će ujakov san pokušati da dosanja četvorogodišnji sestrić Vuk koji je odradio prvi trening pod nadzorom trenera Ognjena Purića.

Vlada Dimitrijević je rođen 30. avgusta 1981. godine u Raškoj, a u lokalnom FK Bane je počeo da se bavi fudbalom, i veoma rano, kao veliki talenat je stigao u Crvenu zvezdu. Prošao je veći deo naših mlađih kategorija u generaciji sa Nemanjom Vidićem, Vladimirom Dišljenkovićem, Aleksandrom Lukovićem, Slavoljubom Đorđevićem…

Dečaci rođeni 2008. godine, koje sa klupe predvodi Uroš Urošević, su prethodnog vikenda učestvovali na memorijalnom turniru u čast Vlade Dimitrijevića, koji se održava u Raškoj. Crveno-beli talenti su takmičenje završili u četvrtini finala posle poraza od Vojvodine (1:3), iako su prethodno pobeđivali banjalučki Borac (3:1) i Voždovac (7:0).

U Vladinu čast osnovan je i OFK Vlada Dimitrijević odakle su u Crvenu zvezdu već došli Daris Karišik, Andrija Maksimović i Relja Premović, a sigurni smo da će i tokom narednih godina iz Raške u naš klub stizati najveći talenti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar