Totenhem
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Podatak da je Totenhem pre samo deset meseci igrao finale Lige šampiona izgleda kao daleka prošlost.

 

Londonska ekipa je u prvom kolu nokaut faze aktuelne sezone elitnog takmičenja završila svoje učešće, više nego ubedljivom eliminacijom od Lajpciga.

PROČITAJTE JOŠ

Era menadžera Maurisija Poćetina je završena njegovim otkazom, na pravi put je tim pokušao da vrati Žoze Murinjo, ali se ipak čini da je sa njim stavljena tačka i na eru „ovog“ Totenhema.

„Biće veoma teško da se vratimo u Ligu šampiona, s obzirom na to kakav tim imamo. Naši problemi neće nestati sutra, ali ćemo nastaviti da se borimo. Nije kao da ne možemo da se borimo, ali nije ni da možemo da oporavimo igrače do nedelje. Bar ćemo imati četiri dana pauze, da reagujemo bar sa fizičkog aspekta“, rekao je Murinjo.

Totenhem je u revanš meču igrao bez Stivena Bervajna, Bena Dejvisa, Harija Kejna, Dejvinsona Sančesa, Muse Sisokoa i Hjong-mina Sona.

„Imamo mnogo problema, teško je. Bio sam pozitivan juče, kao i što treba da bude, ali je realnost drugačija stvar. Jedan tim je jači. Svi igrači sa klupe Lajpciga bi u ovom trenutku bili u mom timu“, istakao je Murinjo.

Vezni fudbaler Dele Ali je naveo da je ekipa imala „pogrešan mentalitet“.

„Ako se ne potrudite, bićete kažnjeni. Morali smo da pokažemo zrelost i borbu, ali nismo. Moramo da se izvinimo navijačima“, istakao je Ali.

Londonski klub se nalazi tek na osmom mestu u Premijer ligi sa 41 bodom i čak deset poraza na 29 odigranih utakmica.

Mesto koje vodi u Ligu šampiona je udaljeno osam bodova u ovom momentu, ali se čini da je to ogromna razlika, imajući u vidu aktuelni momenat u prošlosezonskom finalisti Lige šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram