Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana "zatvorili" su sezonu finalnim duelom Kupa, u kom je tim Dejana Stankovića došao do duple krune.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna tradicionalno dosadna derbi utakmica pretvorila se u rijaliti zahvaljujući penalima, a uvertiru je napravio Vladimir Stojković bizarnom izjavom.

„Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Šta god da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Stojković uoči meča, što je dodatno podgrejalo atmosferu derbija.

Da sve bude bizarnije, tribine su bile puste i nije bilo dodatne tenzije iz navijačkih jezgara, ali su sami igrači prešli tanku liniju.

Izdvojilo se dosta utisaka sa meča koji je „zatvorio“ možda i najkontroverzniju sezonu u istoriji srpskog fudbala od samostalnosti.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Stojkovićevo nasedanje na provokaciju uz prostakluke Gobeljića i Kange

Deluje neverovatno da je 37-godišnji golman sa tako bogatim internacionalnim i reprezentativnim iskustvom tako lako naseo na provokaciju 21-godišnjaka kome je ovo praktično bio „hajlajt“ karijere.

Dobio je žuti karton, drugi na meču, pa je došlo do zabune jer se malo ko do sada suočio sa ovakvom situacijom u penal seriji.

Ipak, pravila kažu sledeće – Penali u ovom slučaju nisu sastavni deo igre i kad golman dobije žuti karton, ne računa se za isključenje. Morao bi da dobije dva žuta kartona prilikom šutiranja penala da ne bi dalje mogao da ih brani, što znači da se ne sabiraju onaj iz igre i onaj dobijen prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Tako je i Stojković ostao među stativama, ali je cela tenziju koja je stvorio dodatno poremetila koncentraciju njegovim saigračima, pa su Jojić i mladi Štulić podbacili sa bele tačke.

Stojković je čak dobro „čitao“ udarce, ali se čini da je svojim nastupom pre same utakmice napravio sebi medveđu uslugu, dodatno motivisavši Crvenu zvezdu. Reakcija na Krstovića bila je samo kruna pogrešnog pristupa najiskusnijeg na terenu.

„Za sve ovo se izvinjavam svim partizanovcima! Neizmerno mi je teško. Izvinjavam se i što sam izgubio dostojanstvo u jednom momentu i obećavam da ću sve ove trenutke, koje sam želeo da im ispunim i ostvarim sa timom, kad-tad nadoknaditi i vratiti“, rekao je posle meča Stojković, a sve su „začinilli“ Kanga i Gobeljić provokacijama i skandaloznim ponašanjem.

Foto: Printscreen Twitter

Šta bi sa zastavicom?

Tok meča do penala je bio toliko inspirativan, da je najzanimljiviji bio momenat s početka drugog poluvremena. Glavni arbitar Srđan Jovanović je zaustavio igru u 54. minutu kada je njegov pomoćnik imao problem sa zastavicom.

Zato je četvrti sudija Lazar Lukić uzeo zastavicu i dodao je Milošu Jojiću, ovaj je dodao Aleksandru Kataiju, Katai ju je prosledio Benu.

Tek je Ben u „štafeti mladosti“ baš 25. maja doneo zastavicu do sudije Milana Mihajlovića, pa je meč nastavljen.

Jalovost Jojića i Markovića

Partizan u timu ima decu kluba, momke koji u svom CV-ju imaju Borusiju Dortmund, Keln, Liverpul, Benfiku, ali su delovali kao isluženi veterani koji nisu u stanju da trgnu ekipu i motivišu saigrače.

Nije im prvi put, tako su izgledali u većini derbija, a Jojić je sve „krunisao“ propuštenom prilikom da iz penala matira Borjana.

Njegov udarac je pročitao kanadski reprezentativac, a navijačima je ostao gorak ukus zbog neprepoznatljivosti dvojice momaka od kojih se očekivalo da „povuku“ ekipu.

Podsećanja radi, Marković ima 27 godina, Jojić je u martu proslavio 29. rođendan, u dobrim su ili najzrelijim igračkim godinama, ali su još jednom sebi dozvolili da u najvažnijim mečevima potpuno podbace.

Stankovićev govor

Probao je Dejan Stanković da objasni svojim „usijanim glavama“ da je infantilizam posle osvajanja Kupa bio nepotreban.

„Momci, momci, molim vas, budite gospoda kad se radujete. Zaveži usta, primi medalju, pusti muziku unutra. Tišina. Okej“, kratko i jasno, bila je poruka trenera Zvezde, koji je uputio i javno izvinjenje.

„Treba znati da se ponašaš i kada pobeđuješ i gubiš. Ispod severa sam im rekao kako treba da izgleda kad pobediš, sigurno će se kajati sutra ujutru. Mogu da se izvinim u svoje ime i ime Zvezde. Ne opravdavam, ali derbi nosi svoje. To su odrasli momci i sigurno će preuzeti na sebe odgovornost i izviniti se. Nisam video snimak, nisam video to jer sam trčao ka Borjanu“, objasnio je Stanković.

Foto: instagram.com

Oproštaj Filipa Stevanovića

Poruka Filipa Stevanovića pokazala je da nešto ozbiljno ne štima u svlačionici Partizana, a on je o tome progovorio posle svog zvanično poslednjeg meča za matični klub.

Prvenstveno bih hteo da kažem da mi je teško zbog duple krune jer nismo uspeli da je vratimo gde joj je mesto, naravno i zbog manjka minutaže od potpisa za novi klub. Teško mi je što sam mnogo toga dao klubu a pojedinci me nisu ispoštovali ni malo. Teško mi je jer sam krvavo radio da se vratim na stari put i opet budem u startnih 11. Teško mi je sto sam svaki dan pokušavao da se dokazujem sve više iako su svi znali moje sposobnosti. Minutaže od po 10 ili 20 minuta ne bih komentarisao jer nije na meni ali opravdavam svoja izdanja zbog manjka iste, pogotovo sa prošlog derbija i ulaska od tri minuta, pritom mislim da se svi sećate mojih partija na bilo kom derbiju. To je za mene ponižavajuće i mislim da nisam zaslužio tako nešto. Istrpeo sam dosta isključivo zbog mog Partizana“, naveo je Stevanović uz fotke iz dečačkih dana.

Posle odlaska Asana, ovo je potvrdilo da u svlačionici nema prave harmonije i da predstoji ozbiljan kadrovski „reset“. Kruna je odluka Banjka da odbije da zaigra protiv Zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar