Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nova era u PSŽ-u može da počne

Francuski fudbalski trener Kristof Galtije raskinuo je ugovor sa Nicom i spreman je da potpiše ugovor sa Pari Sen Žermenom.

PROČITAJTE JOŠ:

Fabricio Romano, poznati fudbalski insajder, tvrdi da bi Galtije u narednih nekoliko dana trebalo i zvanično da bude imenovan za novog trenera Pari Sen Žermena.

Na ovaj način stavljena je tačka na spekulacije o tome ko će naslediti Maurisija Poketina, koji se nije najbolje pokazao na mestu trenera francuskog kluba.

Galtije neće imati nimalo lak zadatak, pošto u Parizu već godinama čekaju na osvajanje Lige šampiona. Najveći uspeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Galtijea je osvajanje titule prvaka Francuske u sezoni 2020/21 kada je sa Lilom uspeo iza sebe da ostavi upravo PSŽ.

Pored Lila i Nice, Galtije je vodio još samo Sent Etjen i to u periodu od 2009. do 2017. godine.

„Galtije više ne trenira Nicu. Ekipu će predvoditi Lusijen Favr, a ponosni smo na njegov povratak“, navodi se u saopštenju Nice.

Favr (64) je već vodio Nicu od 2016. do 2018. godine, a potom je 18 meseci bio trener Borusije iz Dortmunda. On je u decembru 2020. dobio otkaz zbog loših rezultata sa klubom iz Dortmunda.

On je pre 2016. godine trenirao Borusiju Menhengladbah, Hertu, Cirih, Servet i Iverdon.

BONUS VIDEO Golovi i najbolji potezi sa utakmice Liverpul – Arsenal

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar