Foto: EPA/DANIEL HAMBURY EPA

Prošlo je 13 godina od kada je norveški sudija Tom Hening Ovrebo oštetio Čelsi u polufinalu Lige šampiona.

Prva utakmica dvomeča između Čelsija i Barselone završena je rezultatom 0:0. U drugoj utakmici, sjajnim golom bivšeg reprezentatica Gane Majkla Esijena poveli su londonski „plavci“.

PROČITAJTE JOŠ

Pri rezultatu 1:0, Norvežanin nije dosudio očigledan penal za Čelsi kada je u 82. minutu španskog defanzivca Đerara Pikea lopta pogodila u ruku.

Pored te situacije igrači Čelsija su norveškom sudiji tražili jedanaesterac u još nekoliko navrata, ali je on odmahivao rukom ili ih kažnjavao kartonima.

Golom Inijeste u 90. minutu je Barselona izjednačila i zbog pravila gola u gostima prošla u finale. U intervjuu za britanski „Dejli mejl“, Norvežanin priznaje da je pogrešio.

„Siguran sam da bi kraj utakmice bio mnogo lakši za nas da taj gol (Barselone) nije bio postignut. Čelsi bi ušao u finale i njihovi navijači bi otišli u pab i rekli, možda je trebalo da nam dosudi jedan, dva, tri, četiri, pet ili šest penala… Ali ništa od toga nije važno, jer smo ušli u finale“, rekao je Ovrebo.

Norveški sudija je priznao da je trebalo da dosudi penal kada je lopta pogodila Pikea u ruku.

„Mislim da navijači Čelsija nisu u pravu kada traže četiri ili pet penala, ali svi koji znaju pravila fudbala znaju i da je to trebalo da bude penal. To se događalo, posebno pre VAR-a. Nekad vam promakne penal, nekad crveni karton ili ključna odluka. I mislim da svi koji prate fudbal znaju da je trebalo da bude penal. Mogu da spekulišu šta je trebalo da bude dosuđeno i neću vam dati ispravan odgovor, jer ga nemam. To je sve samo moja percepcija“, dodao je Norvežanin.

Barselona je nakon toga u finalu pobedila Mančester junajted 2:0 golovima Lionela Mesija i kamerunskog napadača Samjuela Eta.

BONUS VIDEO Rišarlison dao gol Čelsiju, a onda proslavio dimnom bombom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare