Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION

Dinamo Zagreb pomno prati rasplet sage.

Velika transfer bomba sprema se sledećeg leta, a defanzivac Joško Gvardiol mogao bi a postane rekorder po visini transfera u hrvatskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Dobro upućeni turski novinar Ekrem Konur tvrdi da je Čelsi spreman da narednog leta ponudi Lajpcigu 60 miliona evra.

Ukoliko dođe do pomenutog transfera, to bi bio rekord u istoriji hrvatskog fudbala koji je do sada držao Mateo Kovačić koji je u Čelsi prešao za 45 miliona.

Gvardiol igra sjajnu sezonu i trener Tomas Tuhel u njemu vidi zamenu za Antonija Ridigera koji na leto odlazi u Real Madrid. Gvardiol je ove sezone odigrao 44 utakmice za nemački klub i postigao dva gola uz tri asistencije.

S posebnom pažnjom situaciju oko Gvardiola prati Dinamo koji je kada je prodavao Gvardiola u ugovor o transferu ugradio klauzulu prema kojoj mu pripada 25 posto od sledećeg transfera tog igrača i to od razlike u odnosu na ono što je Lajpcig platio njima. Zagrebački klub bi tako dobio oko 12 miliona evra.

Čelsi je u međuvremenu dobio novog vlasnika pošto više nije u vlasništvu Romana Abramoviča, a sada će se za sve pitati Tod Boli, inače vlasnik bejzbol tima Los Anđeles Dodžers.

Pretpostavlja se da će ukupna investicija iznositi nešto preko pet milijardi dolara, prenosi CNN.

Oko 3,08 milijardi dolara je uloženo za kupovinu deonica kluba i taj novac će biti uplaćen na zamrznuti račun kluba, a očekuje se da sav novac Roman Abramovič uplati u dobrotvorne svrhe jer je ranije najavio da tako planira da pomogne Ukrajini.

BONUS VIDEO Fulam – proslava titule i povratak u Premijer ligu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar