Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaler Uniona iz Berlina Neven Subotić nedavno je kritikovao čelnike Bundeslige zbog najavljenog restarta takmičenja.

On je izrazio zabrinutost da bi mnogi igrači mogli da se zaraze ukoliko se ne budu striktno sprovodile mere bezbednosti, a bio je nezadovoljan i neodlučnošću rukovodećih organa oko donošenja ključnih odluka.

On je rekao kako su igrači dovedeni u „stanje neizvesnosti“ jer iz nedelje u nedelju slušaju kako će odluka biti doneta za dve nedelje, što je po njemu signal da čelnici nemaju jasan plan.

PROČITAJTE JOŠ:

Čini se da su njegove reči ipak ozbiljno shvatili pa su u čelnici Uniona odveli još u subotu ekipu u karantinski kamp u Barzinghausen u Donjoj Saksoniji.

„Rizik je sada povećan mogućnošću fizičkog kontakta“, upororava bivši reprezentativac Srbije.

Ipak, Subotić je sada poručio da je spreman da se vrati obavezama. On je u razgovoru za „t-online“ poručio da su fudbaleri isti kao i svi zaposleni.

„Ne mogu da govorim u ime drugih već samo u svoje ime. Kao i svi drugi zaposleni, i ja moram da se oslonim na to da su ministarstvo zdravlja i ministar rada dali zeleno svetlo za nastavak, uz propisane mere koje će uticati na to da naše zdravlje ne bude rizikovano. Mi igrači se osećamo kao i radnici u drugim indistrijama koji čekaju da se vrate na posao. Za razliku od tih radnika, mi smo u poziciji luksuza. Svejedno, držim se svih mera o zaštiti i vodim računa o svemu. Nemam kontakta sa drugim ljudima, regularno perem ruke i držim distancu, nosim i zaštitnu masku“, izjavio je Subotić.

Bez obzira na sve, fudbaleri u Bundesligi i Cvajti jedva čekaju da zaigraju ponovo iako je logično da imaju rezerve prema svemu.

Mnofi klubovi su ostavili izbor igračima da treniraju u klubu ili ne. Tako je u Šalkeu, Lajpcigu i Kelnu.

„Ako neko oseća da ne bi trebalo da dođe u kamp, tražimo da nam to samo javi. Onda ne mora da dolazi. Zdravlje je najvažnije“, poručio je direktor Kelna Aleksander Verle.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar