Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER

Defanzivac Union Berlina, Neven Subotić, izjavio je da nije impresioniran time kako čelnici Bundeslige rukovode u situaciji sa pandemijom koronavirusa.

Bivši reprezentativac Srbije je u izjavi za BBC rekao da je nemoguće da će odluka da se nastavi takmičenje u Bundesligi biti dobra za sve.

Bundesliga je prva od popularnih liga koja će nastaviti sezonu i to, kako je najavljeno, od 16. maja.

Ipak, srpski fudbaler je zabrinut da je požurilo sa povratkom fudbalu, mada razume da u ovakvim okolnostima ne postoji savršeno rešenje.

„Ovo je stanje neizvesnosti za sve nas. Biće nemoguće da se posle svega izađe sa pozitivnim utiscima. Biće učinjeno mnogo rizika u pokušaju da se sezona završi sa što je moguće manje štete“, kaže Subotić.

Bivši igrač Majnca, Kelna, Borusije Dortmund i Sent Etjena, kaže da je njegova jedina želja da se igra u situaciji kada niko neće morati da strahuje.

„Iz mojih reči možete da osetite koliko sam kritički raspoložen zbog svega oko rukovođenja u ovoj situaciji, ali razumem da je sada teško za sve. Svi želimo da krenemo napred i da budemo u situaciji kada nećemo morati da brinemo o svemu, mada mislim da je tako nešto nerealno u predstojećim mesecima“, kaže Subotić.

PROČITAJTE JOŠ:

Neven dodaje da mu je jako smetalo to što su iz nedelje u nedelju stizale kontradiktorne i zbunjujuće informacije.

„Lige koje su želele da budu veoma odlučne u ovakvim okolnostima, uradile su najbolje. Ne želite da čujete nešto kao, ‘za dve nedelje ćemo doneti odluku’, što je nešto što slušamo u Nemačkoj. Takođe, bili smo među poslednjima koji su prekinuli sa takmičenjem. Od tada, pristup je bio takav da se nastavi što pre, a finansijski aspekti krize su stalno naglašavani. Mnogo puta smo odlagali početak, u poslednjih šest nedelja ste mogli stalno da čujete kako ćemo uskoro igrati. Sada krećemo, ali bilo je frustrirajuće bez jasnoće u svemu tome“, dodao je Subotić.

On nije mogao da kaže kada bi po njemu bilo idealno da se nastavi sa prekinutim takmičenjem.

„Nebitno je kada ćemo početi, jer će to svakako biti uskoro. Čak i da krene za par nedelja, to je prebrzo. I da smo već počeli, bilo bi prebrzo. Čak i za nekoliko meseci može biti prebrzo“, upozorio je srpski fudbaler.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar