Stefan Bajčetić
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Jedno pitanje je rešeno u petak uveče, ali se drugo naprasno pojavilo u subotu ujutru.

Lazar Samardžić je izabrao Srbiju pre Nemačke, a sada se sa nestrpljenjem čeka za koju će reprezentaciju nastupati Stefan Bajčetić, vezista Liverpula, koji ima dvojno državljanstvo – srpsko i špansko.

PROČITAJTE JOŠ

Bajčetić je najbolja vest Liverpula u sezoni za zaborav jer su „crveni“ daleko od vrha Premijer lige, ali i blizu ispadanja iz Lige šampiona nakon što ih je Real Madrid ponizio sa 5:2 na „Enfildu“.

Španska „Marka“ tvrdi da je Bajčetić odlučio za koga će nastupati.

„Vođstvo Fudbalskog saveza Španije i treneri poduzimaju potrebne poteze kako bi se Bajčetić, vezista Liverpoola koji je bio u početnoj postavi protiv Real Madrida u utorak, definitivno odlučio za reprezentaciju Španije. Fudbalski savez Srbije vrši maksimalan pritisak na oca, bivšeg igrača Selte , te samog igrača kako bi on u martu došao na okupljanje reprezentacije Srbije“, počeo je tekst.

Usledila je ključna rečenica koja je razočarala mnoge.

„Ali, čini se da je Bajčetić odlučio da igra za Španiju. Uostalom, u avgustu prošle godine debitirao je za U-19 reprezentaciju. Ipak, i dalje nije sasvim sigurno da će igrati za Španiju, iako je dao svoju reč. Fudbaler ima dvojno državljanstvo, što je bitno zapamtiti. Rođen je u Vigu i čini se da će njegova budućnost biti vezana uz špansku reprezentaciju.“

Stefan je sin Srđana Bajčetića, a majka mu je iz Španije. Trenutno mlada zvezda igra za mlađe selekcije Španije. Srđan je od 1994. do 1997. godine igrao za Seltu Vigo, a Stefan je upravo tu i rođen. Ove sezone je sakupio 22 nastupa za Liverpul, postigao je jedan pogodak, dok je za još jedan asistirao. Ugovor sa Liverpulom mu traje do 2027. godine, a njegova vrednost se u ovom trentuku procenjuje na milion evra.

BONUS VIDEO Dimne bombe i baklje na stadionu „Francuska“ pred meč Reala i Liverpula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar