Aleksandar Stanojević, FK PArtizan
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Velika prašina se podigla poslednjih dana oko slučaja Sejdube Sume koji se prvo povredio na utakmici reprezentacije, a zatim se našao u sred vojnog udara kada ih je spasao avion koji je Liverpul poslao zbog Nabija Keite.

PROČITAJTE JOŠ

Suma je konačno stigao u Beograd u četvrtak, ali u klubu su prilično besni zbog njegove samoinicijativne odluke da ode i igra za reprezentaciju Gvineje bez dozole Partizana. On je na utakmici sa Santa Klarom doživeo rupturu mišića, zbog čega je Partizan obavestio ljude u Gvineji da neće moći da igra, pa je njegova odluka dodatno razbesnela sve.

Aleksandar Stanojević je na konferenciji za novinare bio prilično besan zbog poteza Sume.

„Ne znamo ništa. Dugo ga nismo videli, tek će danas biti tu. Jedno morate da znate, činjenice kažu da se povredio u 25. minutu revanša sa Santa Klarom, tražio je izmenu, lekari su ustanovili povredu i nije bio spreman za sledeći meč“, podsetio je Stanojević zašto 30-godišnji ofanzivac nije bio ni u protoklu za meč sa Radničkim iz Niša.

Ono što je usledio, razbesnelo je sve u Partizanu.

„Lekari su bili izričiti da zbog povrede Suma ne putuje na reprezentativno okupljanje. Poslali su zvaničan dopis FS Gvineje da nije spreman. Sve sa pratećom dokumentacijom da nije sposoban da igra. Uprkos tome, Suma nije ispoštovao ni klub, ni proceduru. Otišao je u Gvineju na svoju ruku, igrao meč i sve nas uveo u problem“.

Ostaje pitanje, zašto je Suma uopšte odlazio.

„Posle meča sa Gvinejom Bisao, FS Gvineje je u zvaničnom saopštenju potvrdio ono što smo mi konstatovali. Možete to da nazovete kako god hoćete, ali Partizan je veliki, nijedan pojedinac ne može da bude iznad kluba. Mora da se shvati šta znači biti deo ove insititucije. Da se prate protokoli“.

Zbog svega toga, Suma neće biti u konkurenciji za vikend protiv Radničkog u Kragujevcu, a upitni su i njegovi nastupi na Kipru i večitom derbiju i to ne zbog povrede, nego kršenja klupske discipline.

„Prognoze doktora su za mene nebitne. Šta to znači, ako je Suma dobio zadatak da se leči ovde i bude pod tretmanom. Mora da se zna i da mi ne biramo utakmice, meni je Radnički bitan koliko i večiti derbi. Nije Suma u konkurenciji za sledeći meč, a kad će biti stvarno ne znam“, dodao je razočarano Aleksandar Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar