Aleksandar Stanojević, FK Partizan
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Partizana izgubili su od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije i štošta se može zameriti igračima, ali i treneru Aleksandru Stanojeviću na postavci igre.

Dok je u prvom derbiju igrao ofanzivnije i pretio Zvezdi sve do gola Mirka Ivanića, ovog puta je Partizan u najvažnijem svom meču odigrao slabo i malokrvno u ofanzivi.

PROČITAJTE JOŠ:

Video se i nedostatak Takume Asana, bez kog su crno-beli mogli da igraju protiv slabijih rivala, ali ne i protiv Zvezde.

Stanojeviću nije dobro došlo ni to što je Aleksandar Šćekić promašio veoma izglednu šansu za gol, pa je Partizan na kraju poražen na penale.

Oni se posle Vojvodine lani, nisu pokazali talični crno-belima ni protiv Zvezde sada, ali je jasno da je trener vicešampiona države morao da pronađe rešenja i da makar proba da otvorenih rukavica izađe na megdan večitom rivalu.

Kako se to nije desilo, Partizan je dogurao do penala sa 0:0, gde su usled sukoba Stojkovića i Krstovića, prvi pukli Stanojevićevi igrači i ostali bez ijednog trofeja ove sezone, iako su imali veliki niz pobeda.

Vladimir Stojković – Dobro je reagovao kod slobodnog udarca Kataija. Bio je priseban i lagano je skinuo. Bio je siguran i u situaciji kada je Milunović pucao na gol posle kornera u 76. minutu. Nije imao šanse da reaguje kod udaraca Falčinelija, ali tada nije ni bilo potrebe. Ne bi mogao ništa kada je Urošević spasao gol na pragu poslednjih deset minuta regularnog dela meča. Kiksirao je tek u penal seriji kada je naseo na provokaciju Nikole Krstovića, a onda možda nesvesno oborio koncentraciju svojih saigrača u preostale dve serije – 5,0.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Igor Vujačić – Zasmetao je Falčineliju u drugom minutu. Vujačić se nije proslavio jer mu je lopta prošla kroz noge kod greške Jovića u 24. minutu. Odlično je reagovao u 36. minutu kada je ispred Kange ispucao loptu koja bi bila opasan šut Gabonca. Nije dobro reagovao kod šuta Bena glavom posle centaršuta Rodića u 45. minutu. Lako se oslobodio Kataija i šutirao iz kornera sa prve stative preko gola. Jednu od nesigurnosti pokazao u 76. minutu kada ga je nadskočio Milunović i šutirao na gol iz kornera. Zakazao i kod driblinga Bena u 79. minutu, kada je igrač Zvezde prošao i centrirao u peterac za opasnu šansu, ali ipak bio jedan od boljih u redovima crno-belih – 6,5.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Slobodan Urošević – Bio tu da zasmeta Falčineliju u prvom poluvremenu kada je Italijan petom probao da savlada Stojkovića, ali omanuo u komunikaciji kada je trebalo zagraditi Bena na šutu glavom. Prethodno je opet bio pored Dijega i još jednom je Italijan bio korak ispred, pa je samo sreća spasila i Uroševića i Partizan. Spasao svoj gol u 79. minutu kada je izvukao loptu praktično sa gol-linije posle udarca Ivanića – 5,5.

Svetozar Marković – Već u ranoj fazi susreta je imao žestok sudar u vazduhu sa igračem Zvezde Kataijem, tvrdo se prizemljio, ali i vratio na noge. Zamenio ga je Bojan Ostojić u nastavku, ali do tada Marković je solidno delovao u vazdušnim duelima. Povreda je učinila svoje na kraju – 6,0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bojan Ostojić – Pored njega i Zdjelara je suviše lako prošao Mirko Ivanić na početku drugog poluvremena. Bojan je ušao kao zamena za Markovića, zaustavio je jednu kontru i igrao korektno dok mu nije izgoreo fitilj, pa je hteo da se fizički razračuna sa igračima Zvezde – 5,5.

Aleksandar Šćekić – On je bio u velikoj prilici tokom produžetka kada je mogao i snažnije da šutira na gol Zvezde, posle greške Milana Borjana. Solidno je krpio rupe u defanzivi i bio jedan od stabilnijih na tom kraju terena – 6,0.

Aleksandar Miljković – Dobro je pronašao Nemanju Jovića u 37. minutu, ali je onda loše reagovao na kraju prvog poluvremena. Tada je pored njega otišao centaršut za Bena i Falčinelija iz kog je Zvezda umalo povela. Nesiguran pod pritiskom igrača Zvezde u 83. minutu, nekako je uspeo da sačuva loptu. „Požuteo“ u 85. minutu kada je obema rukama uhvatio Ivanića. Generalno je Partizan u tom delu igre bio grublji, ali je Miljković odigrao loš meč – 5.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Lazar Marković – Ofanzivan, agilan, ali i solidno zatvoren u prvih pola sata susreta. Čim mu se ukazala prilika, posle auta je vešto proturio loptu kroz noge Milunoviću i otvorio dobru šansu za Jovića, koji Nemanja nije iskoristio. Loše je izveo korner sa Jojićem kada je otvorio kontru Zvezdi, ali je onda stigao da se iskupi u odbrani i preseče pas. Osim toga, tanko – 6,0.

Miloš Jojić – Prvi ozbiljno pretio Borjanu i Zvezdi udarcem sa distance. Pogrešio kod kombinacije sa Markovićem, onda faulirao Ivanića. Nije baš najbolje prenosio loptu, a u 29. minutu njegov centaršut nije bio najprecizniji ka Holenderu i Lazaru Markoviću. Igrao je sa boka i odatle dejstvovao, pa nije bio na svojoj centralnoj poziciji i odigrao je slabo. Neko njegovog iskustva nije smeo da prvi poklekne i promaši penal u četvrtoj seriji – 5,0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Saša Zdjelar – Već u osmom minutu žestoko startovao na Kangi. Delovalo je kao da će sudija Jovanović pokazati žuti karton, ali se vezista Partizana tada provukao. Faulirao je zatim i Bena u nezgodnijoj situaciji, na dvadesetak metara od gola Partizana. Stojković je tada odbranio udarac. Dobio žuti karton zbog toga što je Bena udario laktom u finišu susreta. Energičan, ali to je otprilike to – 6,0.

Filip Holender – Probao je da pokrene Partizan posle tankog prvog poluvremena. Šutirao je u 68. minutu ka golu rivala, imao nekoliko dobrih kretnji, ali igrao u skladu sa ostatkom svog tima. Na mahove delovao pasivno, kao u poslednjih 15 minuta kada su ispred njega igrači Zvezde kupili loptu na sredini terena – 5,0.

Nemanja Jović – Jović je odigrao napamet u 22. minutu, a dva minuta kasnije je ozbiljno kiksnuo kod opasne akcije Zvezde. Falčineli se našao u šansi pred golom Partizana, tu je bio i Ben, pa je greška mladog igrača tad prošla nekažnjeno. Nije iskoristio. Propustio i veliku šansu posle centaršuta Miljkovića u 37. minutu. Do kraja poluvremena ostao jedan od najboljih u napadu Partizana – 6,5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Lutovac – Prvi je zapretio u produžetku. Primio je loptu u blizini gola Zvezde, šutirao „mlako“ iskosa i propustio šansu. Ipak, videla se želja da proba da uradi nešto što njegovi saigrači nisu mogli – 5,5.

Bibars Natho – Ušao u drugom poluvremenu da bi popravio kreaciju svog tima i umalo je namestio gol Šćekiću kada je Borjan pogrešio. Imao je i jedan šut pre toga, tako da je popravio igru Partizana koliko je mogao, s obzirom na to da u ofanzivi ništa nije funkcionisalo – 5,5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nikola Štulić – Ušao kao zamena pred kraj drugog poluvremena, imao jedan udarac glavom i u produžecima nije pravio razliku. Malo je bio u kombinaciji da bi se ocenio više – 5,0.

Filip Stevanović – Malo vremena proveo na terenu. Imao jedan pokušaj u produžecima – bez ocene.

Marko Živković – Osim penala ništa nije imao vremena da pokaže – neocenjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram