Foto: StarSport

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, izvinio se za potez koji je posle finala Kupa izveo njegov prvotimac Marko Gobeljić.

Gobeljić je posle finala prišao Vladimiru Stojkoviću i skinuo šorts pred njim, zbog izjave golmana Partizana da „treba da ga siluju ako crno-beli ne osvoje Kup“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je, posle 0:0 nakon 120 minuta pobedila u penal seriji sa 4:3, jer su dva jedanaesterca za Partizan promašili Miloš Jojić i Nikola Štulić.

„Zaokružili smo jednu dobru i jaku sezonu duplom krunom. Te zasluge idu momcima, još jula smo postavili ove ciljeve. Ne verujem da je bilo lepo za gledanje, ali me ne zanima. Kada kući treba da doneseš trofej brzo se zaboravi lepota. Hteo bih da čestitam kolegu Saletu na dobrom radu, Partizan je podigao od njegovog dolaska, zna da sakrije mane i izbaci u prvi plan kvalitete. Bez jake Zvezde nema ni jakog Partizana. Kad splasne euforija moraju da budu dobri, da bi i srpski fudbal bio dobar“, rekao je Stanković na konferenciji posle meča.

On je sezonu završio na najbolji mogući način, jer je Zvezda uzela duplu krunu prvi put posle 14 godina.

„Umoran sam od spremanja utakmica, nameštanje ekipe. U jednoj ovakvoj godini ne zanima me kako sam izgledao večeras, cilj je doneti duplu krunu i prezimiti u Evropi. Ova sezona se već zove juče, pravimo planove“, kaže Stanković.

Prokomentarisao je i izmene u svom timu, kada je izveo nekolicinu igrača.

„Izmene… Kakav je to duh bio sve vreme. Prepoznao kod Ivanića i Dijega da je gotovo, da su ostali bez benzina. Krstović ušao u igru, dao sve od sebe i dao gol iz penala“, obrazložio je šef struke kluba iz Ljutice Bogdana.

Dejan Stanković proslavlja gol protiv Milana
Foto: Starsport

Finale je u finišu bilo vrlo napeto, jer je Nikola Krstović u trećoj penal seriji prišao i posvađao se sa Stojkovićem.

„Seo sam na klupu, nisam video najbolje. Video sam da je bila gužva posle toga, ne mogu da utičem na sve na terenu. Nije ni na mene mogao da utiče. Ne treba prelaziti granicu kulture i dostojanstva dresa kog nosiš. Tuguje se i raduje ali se zna na koji način. Nikada nisam uradio da dođe do koškanja da udarim nekog. Ipak, ne mogu da kontrolišem sva dešavanja na terenu“, kaže Stanković.

Deki je svoje igrače pohvalio i zbog toga što se niko nije skrivao od odgovornosti kada je trebalo pucati penale.

„Pitao sam ko hoće da izvodi penale, a svi su digli ruke. Bilo je njih pet, šest, pa smo se samo poređali. Niko se nije povukao, svi su želeli da izvede penale“, otkriva Stanković.

Trener Zvezde nije hteo da komentariše situaciju sa Aleksandrom Dragovićem, jer ne zna detalje pošto se posvetio utakmici. Poseban osvrt dao je i na Gobeljićev potez.

„Treba znati da se ponašaš i kada pobeđuješ i gubiš. Ispod severa sam im rekao kako treba da izgleda kad pobediš, sigurno će se kajati sutra ujutru. Mogu da se izvinim u svoje ime i ime Zvezde. Ne opravdavam, ali derbi nosi svoje. To su odrasli momci i sigurno će preuzeti na sebe odgovornost i izviniti se. Nisam video snimak, nisam video to jer sam trčao ka Borjanu“, objasnio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar