Aleksandar Stanojević posle utakmice s Dunajskom Stredom, Foto: Printscreen Youtube

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana veruje u prolaz svog tima protiv Dunajske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Stanojević je zadovoljan kako je njegov tim izborio pobedu, ali ne i brojem golova koje je postigao protiv Slovaka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Možemo biti zadovoljni, pobedili smo što je važno za nas. Prva utakmica u Evropi. Žao mi je što nismo iskoristili šansu. Ne pamtim kad se na jednoj evropskoj utakmici ovoliko šansi stvorilo. Opet, 1:0, ali mogu biti zadovoljan, da u drugoj utakmici bar iz pola šansi možemo da stvorimo golove. Moji igrači su bili maksimalno koncentrisani i samo nam je u završnici falio pas i gol“, rekao je Stanojević na konferenciji posle meča.

Partizan je Dunajsku Stredu na svom stadionu u četvrtak uveče savladao sa 1:0, golom Lazara Markovića iz 19. minuta.

„Mi smo pokazali da smo bolji. Pričamo o stopostotnim šansama, a ne o ‘nekim onako’ situacijama. Dali smo sve od sebe i s te strane nismo zadovoljni. Mislim da smo zaslužili više golova uz sve poštovanje za protivnika. Što se tiče toga ko će proći, teška je utakmica i teško je to reći. Videli smo da možemo da ih ugrožavamo, oni nas nisu nijednom i u tom kontekstu verujem u prolaz“, dodao je Stanojević.

Sijaset prilika propustio je Rikardo Gomeš, koji nije pogađao kao protiv Proletera u Superligi, ali je svejedno bio odličan.

Spomenuti Marković i Danilo Pantić su takođe bili odlični, kao i Nemanja Jović, koji je u 51. minutu bio sam ispred golmana Martina Jedličeka, ali je previše driblao i šansa je propala.

„Dobro, Lazar je bio izvanredan, nastavio je niz od priprema, igrao je cele pripreme dobro. Jović je isto bio odličan. U trenutku to iznervira trenera, ali neću da ga sputavam. Taj njegov talenat. Žao mi je što je zalomio, ali neka, još je mlad dečko i generalno mu ne zameram. Sjajan igrač i karakter, odigrao je dobru utakmicu sa samo ovoliko godina koliko ima, čestitam mu na igri“, kaže Stanojević.

Kada je reč o očekivanjima iz revanša za sedam dana, Stanojević se nada da će njegov tim biti bolje skoncentrisan u važnim momentima.

„Verujem da će više rizikovati. Imaju svoj sistem igre, 3-5-2 i ne mogu mnogo da nas iznenade, ali će tamo biti teže. Verujem da ćemo neke od ovih situacija koje smo imali ovde stvoriti i tamo i da ćemo biti koncentrisaniji“, zaključio je Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO: Sukob navijača Partizana zbog skandiranja protiv Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar