Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda gostuje ekipi TSC u sredu (16.05), u jednom od derbija 25. kola Superlige, a trener Dejan Stanković odmeriće snage sa kolegom Mladenom Krstajićem.

„Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, dobre pripreme, igra, dobra hemija među igračima, mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo“, kaže Stanković.

Govorio je i o nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, sada treneru TSC Mladenu Krstajiću.

PROČITAJTE JOŠ

„Krstajić je fenomenalan čovek, imali smo dobru saradnju dok smo igrali u reprezentaciji zajedno, dosta se družili, voleli da zapevamo zajedno, da budemo u istom društvu i na terenu smo davali sve jedan za drugog. O njemu imam visoko mišljenje kao čoveku. Kao trener je napravio jednu lepu hemiju u reprezentaciji, međutim kao što je poznato kod nas se rezultati očekuju odmah, tako da mislim da nas očekuje jedan lep duel sa TSC. Siguran sam da ih je odlično pripremio, radi se o ekipi koja još uvek nije primila gol, igraju dosta čvrsto, nema sumnje da nas očekuje jedan pravi mini derbi“.

Nekadašnji kapiten crveno-belih istakao je da ih očekuje još jedno teško gostovanje, posle tri utakmice odigrane na strani.

„Ne bih da potcenjujem Radnički i Novi Pazar, niti da umanjujem naše pobede. Bila su to dva teška gostovanja, pre svega mislim na ekipe protiv kojih smo igrali, a zatim i na klimatske uslove, jedan nestvarno mekan teren, drugi kao mermer u Nišu. TSC je kompaktna ekipa, koja zna šta radi, dosta dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije pogotovo sa našim bivšim igračem Jugom Stanojevim, koji je fenomenalan i dosta brz, tako da ćemo imati o čemu da vodimo računa“.

Foto: Starsport

Šef stručnog štaba Zvezde nije krio da očekuje čvrstu igru rivala.

„Čvrst blok, defanzivna igra u svakom smislu te reči, a ko god bude želeo da se nadigrava mi ćemo biti spremni. Nije nam cilj da postignemo više od sto golova u prvenstvu, nego da osvojimo titulu. U ovom momentu je meč protiv TSC najteži, isti pristup smo imali i u Novom Pazaru, kao i u Subotici i Nišu“.

Osvrnuo se još jednom Stanković na utakmice protiv Milana i istakao da je taj dvomeč arhiviran.

„Već sam rekao da su za mene moji igrači pobednici i uvek ću ih gledati kao pobednike. Izvučene su dobre stvari iz duela sa Milanom, naravno one loše nećemo smeti da ponavljamo u budućnosti“, zaključio Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar