Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 0:0. protiv ekipe Šahtjora iz Donjecka u poslednjoj proveri pred početak prolećnog dela sezone.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 protiv Šahtjora iz Donjecka u poslednjoj proveri pred početak prolećnog dela sezone.

Već u drugom minutu moglo je da bude 1:0, kada je Marlos uputio loš pas, Ben uspeo da preseče loptu, uposli Falčinelija, ali Italijan nije uspeo da pogodi mrežu rivala zahvaljujući odličnoj odbrani golmana Šahtjora Pjatova.

Šahtjor je prvu šansu imao u petom minutu, kada je Majkon probao nakon slobodnog udarca, ali je slabo šutirao i pogodio živi zid.

Zvezda je u 12. minutu nakon dobrog pasa Degeneka došla u poziciju da ugrozi gol Ukrajinaca, ali je Gajićev centaršut izblokiran. Nakon lošeg centaršuta Bena igrači Šahtjora su izbacili loptu iz kaznenog prostora, ali su je igrači u crveno-beloj opremi ubrzo osvojili, Ivanić je doturio do Falčinelija, on otišao malo više ukoso, ali je uspeo da uputi pas ka drugoj stativi, gde je Ben za trenutak zakasnio. U nastavku akcije lopta je stigla do Gajića koji je šutirao sa petnaestak metara, ali nije bilo gola, pošto je šut završio visoko preko prečke.

Šahtjor je u 16. minutu mogao da ugrozi Borjana, ali je čuvar mreže crveno-belih uspeo da interveniše pre Tetea.

Foto: Starsport

Odmah potom uzvratila je Zvezda preko Bena. Odličan prodor po desnom krilu i pas u kazneni prostor, na pravom mestu našao se Nikolić, ali nije uspeo da proturi loptu pored Pjatova. Nedugo potom oboren je Falčineli, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Nastavila je Zvezda da dominira, ali je rezultat nakon pokušaja Mirka Ivanića ostao nepromenjen. Lepo je šutirao Zvezdin ofanzivni vezista, ali je Pjatov uspeo da krajnjim naporom loptu usmeri ka prečki.

Usledio je nešto mirniji period igre tokom kog je inicijativu preuzeo Šahtjor, ali nisu ni Ukrajinci uspeli da pogode gol Zvezde, da bi poslednju veću šansu propustio Milunović, čiji šut je šut glavom išao pravo u golmana Zvezdinog rivala.

Gde je stala Zvezda u prvom, nastavila je u drugom delu. Odlično je Falčineli uputio pas u prostor ka Gajiću, on pokušao da uputi pas ka drugoj stativi, ali je Bukalo uspeo da interveniše i izbaci loptu ispred fudbaleta Zvezde koji su u tom momentu bili u naletu.

Prvu narednu šansu Zvezda je imala u 56. minutu, kada je Željko Gavrić došao do lopte, izborio se za prostor i uputio šut ga golu rivala, ali je ona na putu zakačila jednog od fudbalera ukrajinskog tima i otišla u korner. Usledio je dobar centaršut nakon kog su defanzivci Šahtjora uspeli da otklone opasnost pred Nemanjom Milunovićem.

Foto: Starsport

U 68. minutu meča ponovo je Falčineli bio u šansi, ali je njegov pokušaj nakon centaršuta Gajića čuvar mreže Šahtjora uspeo da zaustavi, iako su gotovo svi već videli loptu u mreži. Ipak, Trubin, koji je u nastavku dobio šansu na golu Šahtjora, je uspeo da spreči prednost Zvezde.

Koliko dobro je Zvezda igrala pokazuje i sledeći podatak – Šahtjor je prvu ozbiljnu šansu imao u 78. minutu, kada je odbrana ispala, a lopta stigla do usamljenog Tajsona. Nije Brazilac lepo zahvatio, pa je Borjan uspeo da interveniše i pošalje loptu u korner, nakon kog nije bilo opasnosti po gol crveno-belih.

Šahtjor je poslednju šansu da ugrozi gol Zvezde imao u 89. minutu nakon dva vezana kornera, kada je lopta stigla do Patrika koji se nalazio na samoj ivici kaznenog prostora, ali je njegov šut završio visoko preko gola.

Meč je završen bez pobednika, a crveno-belima sredi povratak u Beograd, gde 7. februara igraju meč Superlige Srbije protiv Novog Pazara.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar