Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja pred revanš meč sa Milanom u osmini finala Lige Evrope.

Fudbaleri i stručni štrab Crvene zvezde doputovali su u Milano, a imali su priliku i da „osete“ teren „San Sira“ uoči revanš meča koji se igra u četvrtak od 21 čas.

Stankoviću je stadion jako dobro poznat pa je na početku izlaganja istakao da mu je drago što je ponovo u Milanu.

PROČITAJTE JOŠ

„Lepo se osećam što sam se vratio na stadion na kom sam igrao deset godina, u dresu Intera. Da mi je neko tada rekao da ću doći sa Crvenom zvezdom kao trener i odigrati ovako veliku utakmicu, ne bih mu verovao. Veoma emotivan trenutak za mene. Što se utakmice tiče, neće biti lako ni nama ni rivalu. Kod nas se kaže kad te neko napadne, ti treba da se braniš kako treba. Nećemo „prodati kožu“ lako i nećemo se predavati. MOrao da se suprotstavimo Milanu sa našim idejama i stilom igre koji gajimo“, rekao je Stanković.

Trener crveo-belih je poručio da ekipa neće kalkulisati.

„Nismo kalkulisali ni pred utakmicu u Beogradu. Nebitna je formacija u kojoj smo igrali, već kako smo izgledali na terenu, a znamo kako je to delovalo, svesni smo toga. Dali smo dva gola kod kuće, a jedan nam treba za prolaz…Moramo biti oprezni i ne smemo im ostaviti prostor na drugoj strani terena, jer su u stanju da se za nekoliko sekundi pojave pred našim golom. Znamo koliko je Milan kvalitetan, ali borbu niko ne može da nam oduzme, kao ni nadu da imamo šansu za prolaz dalje. To ne govorim kao pesimista, več kao realista“, rekao je Stanković i dodao da će u četvrtak tokom dana u potpunosti biti siguran koji će tim izvesti protiv Milana.

„Imao 24 sata do utakmice i optimista sam što se tiče zdravstvenog biltena svih fudbalera koji su doputovali. Ne želim da rizikujem, videćemo u četvrtak da li neko može ili ne, ali imamo zamene na svakoj poziciji i momke koji su spremni da igraju. Po tom pitanju nemam dileme, jedino mi preostaje da vidim ko može i da li može da odigra. Da prosto donesem odluku da li je to rizik koji može da se prihvati“, rekao je Stanković.

Pred Zvezdom je veliki meč i Stanković ističe da igrači moraju biti hrabri, ali i pametni.

Foto: Starsport

„Želimo da igramo hrabro, ali pametno. Ne želimo da se zalećemo slepo, niti da nam se bilo šta obije o glavu. Pokazali smo u utakmicama u Evropi da znamo da igramo na rezultat i da ako treba da se branimo, to ćemo učiniti, ali i da nam nije strano da sa velikim brojem igrača napadnemo rivala. Poenta je da sve to bude organizovano i da budemo svesni gde su naše prednosti. Milan je u povoljnijem položaju od nas, jer mi sutra moramo da pobedimo, a krećemo od 0:0, što je rezultat koji njima odgovara. Imaju gust raspored, bore se za nešto važno, ali i Liga Evropa je takmičenje kom su posvećeni“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar