Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, najavio je meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana (četvrtak, 18.55).

PROČITAJTE JOŠ

Stanković ima bogatu karijernu istoriju igara protiv Milana, sad će biti u drugoj ulozi, prvi put kao trener.

Stefano Pioli je već u Milanu održao konferenciju pred put, a italijanski mediji pomno prate dešavanja i čak najavljuju ovaj duel kao aristokratski.

„Fenomenalan meč za Zvezdom, nemamo šta da izgubimop. Treba hrabro i pametno istrčati, da pokažemo šta znamo. Dobre su pripreme, možda su tereni bili teži, ali nema izgovora za to. Prvi meč očekujem, podvlačim, mnogo mi je žao što Marakana ne može da bude puna“, rekao je Stanković.

Nadovezao se Mirko Ivanić.

„Veliki meč za sve, dugo smo čekali ovo i detaljno smo se spremili da se pokažemo da nismo slučajno u šesnaestini finala Lige Evrope“, naveo je Ivanić.

Stanković smatra da poraz od Specije sa 2:0 neće previše uzdrmati Milan.

„Videćemo, ali Milanu se ne preti, ne pada nam to na pamet. Poštujem ih kao ekipu, poštujem ih za sve u poslednjih šest meseci. Bilo je priče o smeni u Milanu, ubedio ih je u svoje ideje i počeli su da ga prate. Očekujem jak Milan, može svako da kiksne jedan vikend, pokazali su da idu na prvo mesto, žele titulu i Ligu šampiona. To može da bude jedna loša nedelja samo“, rekao je Stanković.

Bilo je reči i o spremnosti igračkog kadra, Stankovića je nasmejalo jedno pitanje o Falku i mogućnosti da startuje.

„Falko kod tebe počinje? Super. Podigao se, ali videćemo da li će to biti 45 ili 90 minuta. Imao je problema, nije trenirao sa grupom 20 dana, kraj transfera, ali je u poslednje dve nedelje napredovao. Čupi je pukla kost zbog ružnog terena, mnogo mi je žao njega, nego svih, igralo se po nehumanim terenima. Nadam se da će nam vreme pomoći, ono je bilo nestvarno. Ostali su OK, Velja se vratio, samo Čupu nemamo“, rekao je Stanković.

Njega ne zanima da li će Milan igrati sa nekim rezervistima.

„Nebitno je ko će igrati, da li igra Mandžukić ili Ibrahimović, imaju svuda adekvatne igrače. Oni treba da prave računice, ne mi, igraju sa nama, pa Interom, opet sa nama i čeka ih Roma. Spremni smo da ih dočekamo.“

Analizirao je Stanković dodatno Speciju.

„Dosta pritiska na svakom delu terena, to govori da se to može. Različiti smo, ne mogu da kažem da ćemo da iskopiramo Speciju. Ali videli smo mane i vrline. Ali to je jedan meč, na sve ili ništa, dve utakmice mi imamo. Posrećilo im se, bili su dosta hrabri.“

Italijanski mediji su veliki značaj pridali ovoj utakmici, što se dopalo Stankoviću.

„Tamo se jake utakmice igraju na svaka dva dana i uvek ima materijala za pisanje, ali mislim da su lep značaj pridali i nama“, rekao je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar