Dejan Stanković pred gostovanje Radniku
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Italijanska "La Gazeta delo Sport" uz lepe reči na račun Crvene zvezde najavljuje veliku utakmicu protiv Milana, u četvrtak u 18.55.

PROČITAJTE JOŠ

Milan gostuje Zvezdi u šesnaestini finala Lige Evrope, a Gazeta je uz respektabilan tekst predstavila klub sa Marakane.

„Srpski šampion u poslednje tri godine je ambiciozan, pokazao je da više ne želi da živi u senci slavne prošlosti. Zvezda je fascinantan klub koji je osvojio Ligu šampiona 1991. godine, jeste to daleko od Milana koji ima sedam titula prvaka Evrope, ali je i sada ovo interesantan rival, uz Dejana Stankovića koji je spreman da otvori novi ciklus, uz akvizicije iz Serije A, poput Dijega Falčinelija i Filipa Falka. Biće ovo ‘aristokratski’ duel šesnaestine Lige Evrope, između legendarne Crvene zvezde i ‘Diavola’. Biće to gala veče u četvrtak“, piše Gazeta.

Posebno se hvali taktički pristup Zvezde.

„Zvezda ima svoj identitet i kompaktnost, zahvaljujući Stankoviću, „fenomenu“, kako ga je nazvao Falčineli u intervjuu za ‘Gazetu’. Naravno, možda je Dijegovo mišljenje malo subjektivno, ali bivši igrač Intera ima taktičke kvalitete, koje je pokazao svima koji redovno gledaju Zvezdu. Tim menja defanzivnu liniju, sa četiri ili pet igrača, u zavisnosti od rivala i situacije, čak se ta formacija menja često i u toku same utakmice. U poslednjih nekoliko mečeva, Stankovićeva formacija je najviše išla ka 4-1-4-1. Tu su Falčineli i Sanogo, Ben na desnom krilu, levo nedostaje Katai, a ključni čovek može da bude i Mirko Ivanić, čeka se i novajlija Falko. Igra se na legendarnoj Marakani. Pustoj, doduše. Ali ne znači da će biti manje pakleno nego inače“,

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar