Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Sjajne vesti za Dušana Tadića, lidera fudbalske reprezentacije Srbije i kapitena Ajaksa, koji je negativan na koronavirus.

Prvobitna vest glasila je da veliki broj fudbalera Ajaksa ima koronu zbog čega neće putovati na meč 3. kola Lige šampiona sa Midtjilandom, među njima je bio i srpski as.

PROČITAJTE JOŠ

Momentalno su počele spekulacije da li je i Tadić pozitivan… Odgovora iz kluba nije bilo, ali je u ponedeljak kasno uveče stigla informacija da je Dušan Tadić na putu za Dansku i da će konkurisati za meč Lige šampiona, posle negativnog PCR testa

Holandski mediji i Ajaks optužili su vlast Danske jer nisu dali „zeleno svetlo“ Tadiću, Onani, Stekelenburgu i Klasenu da otputuju u Dansku.

Trener Erik Ten Hag je na konferenciji pred meč s Midtjilandom poručio da su svi navedeni igrači zdravi.

„Kako mogu da igraju u Holandiji, a ne mogu da uđu u Dansku, baš čudno. Prema mom mišljenju ne zvuči kao fer-plej odluka. Mogu da kažem i da potvrdim da niko od igrača nema simptome, niti da se žale na bilo kakav problem“, rekao je trener Ajaksa.

Činjenica da Tadić nije pozitivan na novi virus Covid-19, oduševila je sasvim sigurno sve u Srbiji, jer to automatski znači da će on biti na raspolaganju selektoru Ljubišu Tumbakoviću i saigračima za meč decenije sa Škotskom 12. novembra na stadionu „Rajko Mitić“ u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar