Foto: STARSPORT

Samo treba da posao završi do kraja.

Iako je rano za bilo kakve kalkulacije oko sastava grupa na Evropskom prvenstvu, naročito nakon poraza Srbije od Mađarske, pojavile su se projekcije potencijalnih šešira pred žreb za grupnu fazu.

Srbija tek treba da dođe do toga da se u tom žrebu i nađe, a glavni preduslov je pobeda protiv Crne Gore (utorak, 20.45) kojom bi se razrešile sve dileme, jer nas u suprotnom čeka drama i navijanje za druge reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ

Kada se sve stavi na papir, Srbija nije toliko daleko od Evropskog prvenstva, za koje su već izašle i projekcije mogućih šešira za ovaj turnir.

Naime, ukoliko je suditi po trenutnom stanju na tabelama u kvalifikacijama, Srbija bi se našla u trećem šeširu. Pored Srbije, u trećem šeširu se nalaze i Danska, Španija, Grčka, Hrvatska i Italija i to su timovi sa kojima ne bi mogli da budemo u istoj grupi što znači da bi izbegli nekoliko potencijalnih velikana.

Reklo bi se da je projektovani drugi šešir dosta slabiji, pošto su tamo Albanija, Mađarska, Turska, Slovenija, Švajcarska i Austrija. Dok iz prvog dolaze Nemačka, Portugal, Francuska, Belgija, Škotska i Engleska.

Na kraju, u poslednjem šeširu su Rumunija, Poljska i Slovačka, kao i tri pobednika plej-ofa.

Naravno, još uvek su moguća pomeranja jer ništa nije rešeno u dosta gruša, pa tek treba videti gde će koja selekcija da završi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar