Foto: www.crvenazvezdafk.com/Starsport

Srbija se popela na 11. mesto liste UEFA po nacionalnom koeficijentu, što donosi jedno sigurno mesto u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski klupski fudbal je dostigao novi važan uspeh zbog plasmana Crvene zvezde i Partizana u drugu fazu Lige Evrope, odnosno Lige konferencija.

Obezbeđeni su novi bodovi za preuzimanje 11. mesta od Ukrajinaca, koji se ove godine nisu proslavili.

Naime, Ukrajinci su ostali bez predstavnika u Evropi, Zorja se nije proslavila u Ligi konferencija, a Šahtjoru je Šerif iz Tiraspolja držao lekcije u Ligi šampiona i time pomogao Srbiji, iako je eliminisao Crvenu zvezdu.

Zvezda i Partizan imaju priliku da prednost u odnosu na Ukrajinu još uvećaju u minimum od četiri meča, koji slede na proleće.

Zvezda je osvojila je ukupno 6.000 bodova, 4.000 za prvo mesto u grupi Lige Evrope, 1.000 za direktan prolaz u osminu finala i još 1.000 za remi sa Bragom, Partizan je remijem sa Anortozisom dodao 1.000 za bod i dodatnih 1.000 za prolaz dalje.

Sve zajedno, 8.000 bodova za dva najveća srpska kluba uz 2.000 bilansa za nacionalni koeficijent, zbog deljenja sa brojem klubova koji su krenuli sa takmičenjem u Evropi.

Srbija praktično u džepu ima klub u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jednog direktnog učesnika elite od sezone 2023/2024.

Teoretski nam preti samo Belgija, ali tu je samo Gent.

Foto www.footballseeding.com

 

BONUS VIDEO Ovacije navijača Zvezde za košarkaše Olimpijakosa u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare