Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije deklasira Rusiju u poslednjem kolu Lige nacija sa 5:0, što je uz poraz Turske obezbedilo opstanak u B rangu takmičenja!

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Srbije rešili su da se malo opravdaju za poraz od Škotske i loš nastup u Ligi nacija, pa su na kraju ovog takmičenja deklasirali Ruse, i to sa čak 5:0!

Iako je za nacionalni tim bolja računica bio poraz i ispadanje u niži rang zbog nove šanse da se na EURO ode preko Lige nacija, rani gol Radonjića dao krila saigračima, pa je već do poluvremena bila „puna mreža“ domaćina poslednjeg Mundijala sa 4:0 i time je sve bilo rešeno.

Uz to, Srbiji je opstanak obezbeđivala samo još pobeda Mađara, a oni se nisu kockali i kalkulisali, iako im je bio dovoljan remi za prvo mesto – dobili su Turke sa 2:0.

Najava meča prošla je u „rafalu“ vesti o povredama i zaraženima koronavirusom, čak je i Aleksandar Mitrović naknadno poneo kapitensku traku, ali je sa saigračima uspeo da već na poluvremenu dođe do vođstva od 4:0.

Posle zicera Rusa u 40. sekundi, kada je Rajković odbranio, Nemanja Radonjić je pokrenuo goleadu udarcem sa distance, a nadovezao se Luka Jović na asistenciju Filipa Mladenovića. Onda je Dušan Vlahović zamenio povređenog Nemanju Radonjića i zatresao mrežu za 3:0, na odbitak posle šuta Luke Jovića, ali to nije bio kraj u prvom periodu igre.

Filip Mladenović je potvrdio da je zaslužio startersko mesto u meču protiv Škotske, asistirao je još jednom idealno Joviću, a onda je u 64. minutu dao i gol za 5:0.

Foto: Sofascore.com

Nisu Rusima pomogle četiri izmene na poluvremenu, čak su i golmana promenili, ali im je preostalo da se pomire sa ubedljivim porazom i činjenicom da će ostati bez A Lige nacija, koju su obezbedili Mađari.

U međuvremenu, jedino što je bilo bitno Srbiji je da Mađarska pobedi Turke. Da bi se opstalo u B rangu, Turci nisu smeli da osvoje ni bod, a u Budimpešti su se držali do 57. minuta, kada je Siger dao gol. U 95. minutu, gol je dao i Varga za 2:0.

 

Srbija – Rusija 5:0

(Radonjić 10, Jović 25, 46, Vlahović 41, Mladenović 64)

Stadion; Rajko Mitić Gledalaca: bez publike Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Srbija: Rajković – Milenković, S. Mitrović (od 90. Pavlović), Spajić, Ristić – Radonjić (od 31. Vlahović), Gudelj (od 90. Zdjelar), Maksimović, Mladenović (od 90. Ranđelović) – Mitrović, Jović

Rusija: Giljerme (od 46. Džanajev) – Žirkov, Džikija, Divejev (od 46. Evgenjijev), Karavajev – Erokin, Ozdojev, Kužjajev – Anton Mirančuk (od 46. Obljakov), Zabolotnji (od 72. Čerišev), Aleksej Mirančuk (od 46. Mostovoj)

72′ Nova izmena

Zabolotnji je mesto ustupio Čeriševu, Tumbaković je ostao na jednoj izmeni.

64′ Gol, 5:0 za Srbiju!

Filip Mladenović je doneo „petardu“ Srbiji, Vlahović je lucidno prosledio loptu Mladenoviću, koji je sa leve strane pogodio suprotan ugao za 5:0!

54′ Vodi Mađarska!

Ovo je rezultat koji Srbiju ostavlja u B rangu takmičenja.

46′ Gaćinović menja Maksimovića

To je jedina naša izmena, Rusi su izvršili četvorostruku. U igru su ušli Džanajev, Mostovoj, Evgenijev i Obljakov. Zanimljivo je da je ruski selektor promenio čak i golmana.

45+1′ Goooool, Luka Jović!

Sada je već 4:0, poniženje doživljavaju Rusi na Marakani!

45′ Poluvreme je na pomolu

Ipak, ne odgovara nam remi u drugom meču. Tu je 0:0 između Mađara i Turaka, odgovara nam samo pobeda Mađarske!

41′ Gol Vlahovića!

Vodi Srbija sa 3:0, Vlahović je strelac iz odbitka posle sjajnog šuta Jovića.

Prvenac je ovo napadaču Fjorentine, euforično ga je proslavio, iako nema publike i velikog takmičarskog naboja – tako je pokazao i koliko mu znači ovaj momenat.

38′ „Orlovi“ su čak i dalje opasniji iako vode sa 2:0

Iako je meč važan Rusima, to ne pokazuju.

31′ Vlahović menja Radonjića

Dugo je igrala Srbija bez Radonjića, Rusi su to iskoristili da malo ozbiljnije pritisnu naš tim, ali su bili bezidejni.

Onda je tek u 31. minutu Vlahović ušao u igru.

24′ Vodi Srbija sa 2:0!

Jović je strelac, sjajno je glavom poslao loptu u mrežu. Prethodno, Filip Mladenović je sjajno podigao loptu za centaršut i Rusi ovde nisu mogli da odbrane udarac. Nevolja je samo što se pre ove akcije povredio Radonjić, koji je zatražio izmenu.

15′ Opao je ritam

Nisu uspeli Rusi ozbiljnije da priprete. U međuvremenu, pogledajte i gol Radonjića:

10′ Gooool! Radonjić!

Sjajan gol Radonjića, iako je bilo i promene pravca leta sa distance! Lopta je zakačila jednog igrača Rusije, ali je prethodno sve dobro uradio Radonjić kada je tražio prostor za udarac, slalomom sa desnog krila u sredinu.

5′ Zanimljivo je da ovaj put Srbija igra u crvenoj opremi

Zbog sujeverja, „Orlovi“ su protiv Škota igrali u belom, jer su Norvešku pobedili u toj opremi. Nije pomoglo, pa smo opet u prvoj varijanti dresova.

4′ Divejev se povredio

Foto: Nova S

3′ Već iz prvog napada je Rusija mogla do gola!

Rajković je majstorski odbranio volej, koji je Zabolotnji uhvatio praktično neometan na petercu. I to u 40. sekundi meča!

20.45 – Sve je spremno za start meča!

Foto: Nova S

20.35 – Uoči utakmice, došlo je do nemilih scena u blizini stadiona, zbog tuče navijača ispred stadiona Partizana.

20.27 – Rusi su prvi objavili i momente sa stadiona „Rajko Mitić“.

20.20 – Dobrodošli na blog posvećen poslednjem kolu Lige nacija!

Ovako su FSS i FSR objavili svoje startne postave. U Srbiji, šansu sa klupe čekaju Petrović, Pavlović, Maraš, Zdjelar, Gaćinović, Ranđelović i Vlahović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare