Verder nije pustio Miloša Veljkovića da igra za Srbiju zbog korone
Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Miloš Veljković neće biti na raspolaganju selektoru reprezentacije Ljubiši Tumbakoviću za meč Srbije i Škotske (12. novembar), jer mu njegov klub Verder nije dozvolio da se odazove pozivu nacionalnog tima.

Nema mira Tumbaković pred odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo, koja će biti odigrana na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ

Posle problema Filipa Đuričića sa koronom, kao i Dušana Tadića koji je na sreću zdrav, ni Miloš Veljković neće biti selektoru na raspolaganju za okršaj sa Škotima.

Naime, prema novom pravilu FIFA, uvedenom tokom pandemije koronavirusa, klubovi do kraja godine mogu da zabrane reprezentativcima da igraju za svoje državne timove.

Tako je Verder odlučio da ne pusti Veljkovića i još četvoricu igrača, piše „Bild“. Pored srpskog štopera, ekipa iz Bremena neće pustiti na okupljanje reprezentacija ni Marka Fridla (Austrija), Milota Rašicu (tzv. Kosovo), Džoša Sardženta (SAD) i Juju Osaku (Japan).

Samo je golman Jirži Pavlenka dobio dozvolu, jer selekcija Češke gostuje Nemačkoj u prijateljskom meču, pa time neće napuštati državu iz koje je Verder.

Za sada nema informacija da u Srbiju neće doći Mijat Gaćinović i Filip Kostić, iako bi njihovi klubovi Hofenhajm odnosno Ajntraht Frankfurt mogli da povuku isti potez kao Verder.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar