Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Srbije imali su ne baš tako uspešnu i efikasnu nedelju u svojim klubovima, a "prosek" su izvadili Aleksandar Prijović i Veljko Birmančević fenomenalnim partijama u australijskoj ligi i švedskom Kupu.

Prijović je u pobedi njegovog Vestern junajteda nad VS Vonderersom sa 3:2 upisao gol i dve asistencije, ali ne bilo kakve.

PROČITAJTE JOŠ:

Najpre je doneo ekipi prednost u 27. minutu kada je iskoristio odličan pas u prostor i lobovao golmana protivničkog tima.

Do kraja prvog poluvremena, Prijović je ubeležio asistenciju Garućiju za 20, ali je potez meča viđen u nastavku.

Vonderersi su smanjili rezultat na 2:1, a potom su na scenu stupili Prijović i Garućio. Srbin je primio loptu na desnoj strani i zatim prelepo centrirao spoljnim delom noge na ivicu peterca. Njegovu loptu je ispratio Garućio koji je u skoku izveo čuveni škorpion udarac i izazvao erupciju oduševljenja.

Vestern junajted je trenutno vodeći tim na tabeli sa 23 osvojena boda nakon 12 odigranih utakmica.

Sa druge strane, Veljko Birmančević je imao maestralnu partiju u pobedi Malmea nad GAIS-om u Kupu Švedske sa 5:1.

Birmančević je postigao prva tri gola za svoj tim, a njegova cena na fudbalskom tržištu postaje sve veća iz meča u meč.

Birmančević slavi gol protiv Ludogoreca, Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

U engleskom Čempionšipu Aleksandar Mitrović nije uspeo da obori rekord i stigne do 32. gola u sezoni, kojim bi pretekao Ajvana Tonija po golovima u jednoj sezoni drugog po rangu engleskog fudbalskog takmičenja.

Fulam je iznenađujuće poražen na svom terenu od Hadersfilda sa 2:1, ali je i dalje vodeći tim na tabeli sa 64 boda iz 31 utakmice.

Foto:John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Profimedia

U Premijer ligi, Nemanja Matić i Luka Milivojević nisu nastupali za svoje klubove, pošto su mečeve presedeli na klupi.

Mančester junajted je pobedio Lids sa 4:2 u uzbudljivom meču, dok je Kristal Palas poražen od Čelsija sa minimalnih 1:0.

Ajaks je u gostima slavio protiv Viljema sa 1:0, čime je produžio seriju nepobedivosti na deset mečeva. Dušan Tadić je odigrao svih 90 minuta, a gol mu je u 55. minutu poništen zbog ofsajda. Ipak, Timber je doneo slavlje „kopljanicima“ koju su prvi na tabeli sa pet bodova više u odnosu na PSV.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Uspešan na golu Remsa bio je Predrag Rajković, koji nije uspeo da sačuva mrežu svog tima protiv Bresta (1:1), ali je odbranio penal. Sa druge starne, Monpelje je savladao Lorijen sa 1:0, a srpski bek Mihailo Ristić je bio van protokola zbog povrede.

Dušan Vlahović je odigrao 74. minuta za Juventus, ali nije uspeo da postigne gol protiv Torina, za koji nastupaju Vanja Milinković-Savić i Saša Lukić. Obojica su odigrali ceo meč, ali bez značajnog učinka. Rezultat je bio 1:1, a Juventus je ostao na četvrtom mestu na tabeli, dok su „bikovi“ deseti.

Lacio je remizirao sa Udinezeom 1:1, a Sergej Milinković-Savić nije učestvovao kod gola. Mladi Dimitrije Kamenović presedeo je ceo meč na klupi.

Fjorentina je sa 1:0 bila bolja od Atalante, a Nikola Milenković je odigrao 66 minuta uz žuti karton. Aleksa Terzić je dobio šansu od 75. minuta, dok je Matija Nastasić presedeo meč na klupi.

Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP
Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Darko Lazović i Ivan Ilić nisu imali učinak u duelu Verone i Rome, koji je završen 2:2, ali su odigrali čitav meč.

Filip Đuričić je i dalje povređen, a njegov Sasuolo je iznenadio Inter, pobedivši ga sa 2:0. Marko Lazetić nije bio u protkolu za meč Milana i salernitane, koji je završen 2:2.

U nemačkoj Bundesligi, na terenu su bili Filip Kostić i Miloš Pantović. Kostićev Frankfurt je poražen sa 1:0 od Kelna, dok je Pantović odigrao 62 minuta za Bohum u remiju protiv Štutgarta. Erhan Mašović presedeo je taj meč na klupi.

Miloš Veljković odigrao je ceo meč za Verder Bremen u drugoj nemačkoj ligi. Njegov tim je trenutno prvi na tabeli sa najvećim izgledima da se vrati u elitu.

Miloš Veljković; Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

U španskoj La Ligi, Real Madrid je savladao Alaves sa 3:0, a Luka Jović nije ulazio u igru.

Hetafe je remizirao 1:1 sa Kadizom, Nemanja Maksimović je bio na klupi, dok je Stefan Mitrović proveo 61. minut na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sevilja je izgubila korak za Realom u borbi za tituli, pošto je sa Espanjolom odigrala samo 1:1. Golman Marko Dmitrović i vezista Nemanja Gudelj gledali su remi sa klupe.

Darko Brašanac je bio u igri 66. minuta u porazu njegovog Levantea od Atletika sa 3:0.

Uroš Racić je imao nešto manje od pola sata da se dokaže na terenu, ali je njegova Valensija deklasirana od Barselone rezultatom 4:1.

Marko Grujić je bi izrazito loš i neoprezan u duelu Porta i Moreirensea, pošto je za samo 14 minuta dobio dva žuta kartona, odnosno crveni.

Nemanja Radonjić je dobio šansu poslednjih 20-ak minuta u remiju Boaviste i Benfike 2:2.

Andrija Živković je sa PAOK-om igrao 0:0 na gostovanju Arisu.

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar