Foto: EPA/ANDY RAIN

Rivlastvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala najveće je u isgtoriji tenisa i kada uzmemo uobzir titule i broj međusobnih duela.

Iako su se tokom godina njih dvojica poštovali, čini se d au poslednje vreme postoje određene varnice, pogotovo posle situacije koju je Novak prošao u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Rafin stric i njegov bivši trener, Toni Nadal govorio je u intervju za „La Vangardija“, o uticaju porodice i okruženja na stvaranje šampiona i tom prilikom uputio ne baš lepe reči.

Na konstataciju novinara da se Rafael Nadal ne bi našao u situaciji kao Novak Đoković u Australiji jer je lepo vaspitan, Ton je rekao da okruženje nije garancija uspeha i naveo primer Novaka Đokovića

„Dozvolite mi da pojasnim… Pogledajte šta je Đoković sve osvojio sa onakvim okruženjem. U svakom slučaju, familija Nadal je normalna i uvek će biti. Počevši od mog brata Migela Anhela koji je igrao za Barselonu, rekao je Toni Nadal i šokirao teniski svet“, rekao je Nadal.

Toni je poručio i da je verovao da će postati sjajan igrač, ali nije ni sanjao da će osvojiti 21. grend slem i preskočiti čuvenog Pita Samprasa. On se tu zaustavio, pošto nije želeo da ga previše hvali i naziva „genijem“, ali veruje da će njegovom nasledniku Karlosu Alkarazu biti mnogo lakši put, jednog dana kada se velika trojka povuče.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare