Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Katastrofalno izdanje fudbalera Srbije protiv selekcije Škotske u finalu baraža dovelo je do toga da reprezentacija ni posle 20 godina ne ode na Evropsko prvenstvo.

Davno beše ta 2000. godina… Istina, Srbija se pod tim imenom takmiči od 2006. i od tada je propustila četiri evropska prvenstva – 2008, 2012, 2016. i ovo koje nas čeka sledećeg leta.

PROČITAJTE JOŠ

Tačnije, sva četiri, što zvuči dodatno poražavajuće ako se zna da na poslednja dva EP učestvuje 24 reprezentacije.

Tako se Srbija svrstala u rang fudbalskih „velesila“, odnosno onih zemalja koje nikada nisu igrale na Evro.

Nekada bi nas zaustavili Kazahstan ili Azerbejdžan, nekad incidenti poput onih u Đenoi ili sa albanskim dronom iznad stadiona Partizana u Humskoj.

Kako bilo, fudbaleri Srbije pred sobom imaju barem još četiri sušne godine.

Čak se i Severna Makedonija sa Goranom Pandevim plasirala na Evro; Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Do tada će navoriti u društvu „velikana“ kao što su Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, BiH, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Gibraltar, Izrael, Kazahstan, tzv Kosovo, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora, San Marino.

Sve same fudbaslke nacije… Tako smo ekspresno prešli put od „evropskih Brazilaca“ do najnižeg ranga evropskih reprezentacija.

Ako i ovaj podatak, u moru drugih, nije dovoljan za crveni alarm, onda je stvarno bolje da se sav mogući novac ulaže u sve druge sportove, samo ne u srpski fudbal. A, Evro 2024. nije tako daleko…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram