Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić i Saša Lukić
Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić i Saša Lukić Foto: MI News & Sport / Alamy / Alamy / AllShotLive / ddp USA / Massimo Insabato / Zuma Press / Profimedia

Srpski fudbaleri ponovo u centru pažnje.

Srpski fudbaleri su i prethodnig vikenda imali zapažen učinak u svojim klubovima širom Evrope. Bilo je golova, asistencija i velikih priznanja, a pojedinci iz nedelje u nedelju nastavljaju da zadivljuju svojim igrama.

PROČITAJtE JOŠ

Kada Aleksandar Mitrović postigne gol i nije neka vest, jer je već oborio brojne rekorde i gotovo ga je nemoguće zaustaviti.

Međutim, osim što je ponovo rešetao mreže rivala, dobio je i veliko priznanje.

Mitrović je i zvanično proglašen za najboljeg igrača Čempionšipa u ovoj sezoni, a za samo tri utakmice moći će da se kaže da je zvanično i najbolji strelac tog takmičenja.

Mitrović je protiv Bornmuta proteklog vikenda postigao jedini gol za Fulam u remiju 1:1, čime je došao do brojke od 41 gola u sezoni.

Nemanja Matić, FK Mančester junajted
Nemanja Matić, FK Mančester junajted; Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Dobar meč u Engleskoj, samo u rangu iznad je odigrao i Nemanja Matić.

On je asistirao za gol Kristijana Ronalda u meču protiv Arsenala, ali to nije bilo dovoljno da se prekine loš niz Mančester junajteda koji je na kraju poražen sa 3:1.

U italiji se obično očekuju golovi Dušana Vlahovića, ali je ovoga puta strelac bio Saša Lukić. On je u pobedi svog Torina bio dvostruki strelac u protiv Specije i time potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme.

Sergej Milinković-Savić iz kola u kolo pronalazi svojim asistencijama Čira Imobilea koji je prvi strelac lige. Lacio je ipak ostao praznik šaka jer je Milan preokrenuo i pobedio sa 2:1. Kolo ranije je asistirao za pobedu Imobileu, a ukupno je došao do 11 asistencija i izjednačio se u toj kategoriji na čelu lige sa Domenikom Berardijem.

Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Berardi će u dresu Sasuola imati okršaj protiv Dušana Vlahovića na zatvaranju kola.

Darko Lazović je bio solidan u remiju Verone i Sampdorije i odigrao ceo meč, dok je Ivan Ilić zamenjen u drugom minutu nadoknade.

Nikola Milenković je dobio žuti karton u porazu Fjorentine od Salernitane, dok je Aleksa Terzić ušao sa klupe u 67. minutu.

Lazar Samardžić ovoga puta nije bio strelac za Udineze, a ušao je sa klupe u uzbudljivom remiju protiv Bolonje Siniše Mihajlović od 2:2.

Srpski igrači u Španiji nisu imali vikend za pamćenje. Luka Jović u Realu i Boban Dmitrović i Nemanja Gudelj u Sevillji nisu videli ni minuta na terenu.

Uroš Račić je za Valensiju odigrao 77 minuta, ali nije sprečio poraz od Viljareala sa 2:0.

Njegoš Petrović je odigrao ceo meč i ostavio dobar utisak u remiju Granade na gostovanju Atletiko Madridu, a solidan je bio i Nemanja Radoja u porazu Levantea na svom terenu od Sevilje u pravom spektaklu od 3:2.

Darko Brašanac nije imao zapažen učinak u porazu Osasune od Real Madrida i uspeo je da zaradi samo žuti karton.

Filip Kostić
Filip Kostić; Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Zato je Filip Kostić ponovo asistirao u dresu Ajntrahta u Bundesligi u remiju od 2:2 protiv Hofenhajma i bio jedan od najboljih na terenu.

Erhan Mašović i Miloš Pantović su presedeli ceo meč na klupi Bohuma.

Predrag Rajković je imao dve odbrane za Rems protiv Olimpika iz Marsej, ali nije sprečio minimalan poraz, dok je Mihajlo Risitć gledao debakl svog Monpeljea od 5:2 na gostovanju Lionu sa tribina zbog kartona.

Ajaks je pobedom na gostovanju Nec Najmegenu vidao rane zbog poraza u finalu Kupa, a Dušan Tadić ovoga puta nije učestvovao u jedinom golu svog tima.

Filip Stevanović je presedeo ceo meč na klupi Herenvena, a istu sudbinu su doživeli i Luka Adžić i Slobodan Tedić u Cvoleu.

Nemanja Radonjić je ušao u 69. minutu u dresu Benike, dok je Andrija Živković za grčki PAOK odigrao ceo meč, ali obojica nisu imala zapažen učinak. Zato je Mijat Gaćinović bio asistent u najvećem grčkom derbiju jer je njegovo dodavanje Čagivanis pretvorio u pobedu.

BONUS VIDEO Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar