Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Golovi Luke Jovića, Filipa Kostića, Nemanje Radonjića, Sergeja Milinković-Savića, Dušana Vlahovića, pa i Adema Ljajića i Strahinje Pavlovića, pa asistencije Filipa Đuričića, Darka Lazovića, Mijata Gaćinovića, Andrije Živkovića, sjajne odbrane penaldžije Marka Dmitrovića.

Vikend iza nas protekao je u potpunoj dominaciji srpskih fudbalera, koji su i tresli mreže, i asistirali, i tako dali ogroman doprinos dobrim rezultatima svojih timova.

Subota je bila dan kada su naši reprezentativci bili veoma raspoloženi, jer su većina njih bili strelci. Luka Jović je opet „svoj“ otkako se vratio u Frankfurt i toliko mu prija da igra za Ajntraht.

PROČITAJTE JOŠ

Napadač na pozajmici iz Reala još jednom je potvrdio da čini paklen tandem sa Filipom Kostićem, te su bili glavni akteri pobede u Bilefeldu od 5:1.

Kostić je blistavu partiju zaokružio golom i asistencijom, dok je Jović ušao u igru u 66. minutu i malo mu je trebalo da pogotkom stavi tačku na trijumf.

Bio mu je to treći pogodak od povratka u Ajntraht, za svega 77 minuta na terenu, što je impresivna najava da ćemo u drugom delu sezone gledati onog pravog Luku Jovića kao mašinu za golove.

Vredi istaći i asistenciju Mijata Gaćinovića u pobedi Hofenhajma (3:0) nad Kelnom.

Odlične partije na terenima Bundeslige pruža i Miloš Veljković koji je sa Verderom slavio na gostovanji Herti u Berlinu sa 4:1. U Nemačkoj se jedino nije radovao Matija Nastasić (dobio žuti karton), pošto je njegov Šalke kod kuće očekivano poražen od Bajerna 0:4.

U Italiji takođe več ispričana priča, tamo je u fokusu Dušan Vlahović, strelac drugog gola u pobedi Fjorentine protiv Krotonea (2:1).

Pogodili i Ljajić i Pavlović

Pomalo zaboravljeni Adem Ljajić, koji je u nemilosti Bešiktaša, ipak je zaigrao u crno-belom dresu istanbulskog kluba. Ušao je na poluvremenu i tri minuta kasnije zatresao mrežu Goztepea u pobedi od 2:1. Vredi apostrofirati i sjajno izdanje i gol na debiju u novom klubu Serkl Brižu, Strahinje Pavlovića, koji je na pozajmici iz Monaka postigao gol u pobedi protiv Kortrijka (2:1).

Ubojiti napadač zamenjen je u 69. minutu, standardan je bio i Nikola Milenković u odbrani, dok je za goste do 60. minuta igrao Miloš Vulić.

Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije, sa klupe Intera je posmatrao remi 0:0 na gostovanju Udinezeu.

Nedelju je obeležio Sergej Milinković-Savić, jer je neodbranjivim udarcem glavom doneo izjednačenje Laciju, a rimski tim kasnije je i preokrenuo na konačnih 2:1 protiv Sasuola. Asistent za jedini gol gostiju bio je Filip Đuričić, i on je poput Sergeja svih 90 minuta proveo na terenu „Olimpika“.

Istakao se dobrom partijom i Darko Lazović, koji je takođe bio asistent u ubedljivom trijumfu svoje Verone rezultatom 3:1 protiv Napolija, u čijem timu je bio Nikola Maksimović.
Mladi reprezentativac Ivan Ilić odigrao je ceo meč za pobednički tim.

Još jedna vezista, Saša Lukić, igrao je do 74. minuta za Torinu u podeli plena sa Beneventom – 2:2.

U strelce se upisao Nemanja Radonjić, Marselj je poražen u Monaku (3:1), a Olimpiku je definitivno malo jedan srpski reprezentativac, koji je u stilu Juseina Bolta pokazao sav kvalitet.

PROČITAJTE JOŠ

Monpelje Mihaila Ristića nije imao mnogo šanse u Parizu (4:0), a naš reprezentativac bio je žrtva rane prinudne izmene, jer su gosti ostali bez isključenog golmana već u 19. minutu.

Stefan Mitrović je u Ligi 1 komandovao odbranom Strazbura u remiju sa Dižonom (1:1), a reprezentativni čuvar mreže Predrag Rajković ostao je nesavladan u pobedi Remsa protiv Bresta (1:0).

Sevilja je u Primeri lako izašla na kraj sa Kadizom (3:0), a Nemanja Gudelj je ušao u igru na startu drugog poluvremena. Njegov imenjak Maksimović sa Hetafeom ovog ponedeljka (21) gostuje Atletik Bilbau za kraj 20. kola La Lige.

Posle gola iz penala protiv Atletiko Madrida, golman Marko Dmitrović odličnim odbranama pomogao je Eibaru da rezultatom 1:1 odnese bod sa gostovanja Selti u Vigu.

Dušan Tadić predvodio je Ajaks do rutinskog trijumfa u meču sa Fortunom Sitard (2:1), a Fejenord, za koji je igrao Uroš Spajić, poražen je u derbiju kola kao domaćin od AZ Alkmara (2:3).

Na kraju treba istaći da je punu minutažu imao i Aleksandar Mitrović, a u meču FA kupa Fulam je lako poražen i eliminisan od Barnlija (0:3).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar