Valensija
Foto: EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Na sastanku zdravstvenih stručnjaka iz svih klubova La Lige i rukovodstva takmičenja razmatrane su se mogućnosti za eventualni povratak igrača na terene.

Tokom razgovora obavljenog u sredu kao prvi korak dogovoreno je testiranje svih fudbalera, ali i ostalih zaposlenih, na koronavirus, bez obzira da li su bili zaraženi i da li su imali simptome koji na to ukazuju.

PROČITAJTE JOŠ

Uloga testa okarakterisana je kao ključna i tek u slučaju da nema pozitivnih bili bi preduzeti dalji koraci. Čak i u slučaju da svi igrači, članovi stručnih štabova i drugi zaposleni ne budu pozitivni, nije potpuno izvesno kad bi bili održani prvi treninzi, ali su procene da bi igrači prve korake na zelenim tepisima mogli da naprave između 4. i 11. maja.

Fudbaleri bi prvo počeli sa treninzima u manjim grupama, a pred timske treninge bio bi organizovan drugi test na virus. Konačno, treća provera predviđena je za period neposredno pred nastavak takmičenja.

Uprkos dogovorenim velikim merama opreza, na sastanku je bilo i doktora koji su se protivili početku treniranja smatrajući da zdravstvena situacija još nije na zadovoljavajućem nivou i da je u ovom momentu nemoguće garantovati igračima apsolutnu bezbednost.

Ipak, stav većine je prelomio, pa je dogovoreno da svi učesnici budu testirani i da zavisno od rezultata bude preduzet naredni korak. Ukoliko sve protekne po planu klubovi bi mogli da se nađu u punom pogonu do sredine maja. Procenjuje se da bi potom bilo neophodno da prođu dvonedeljne pripreme pa je u idealnom scenariju kraj maja, odnosno početak juna označen kao period kad bi sezona mogla da se nastavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar