Foto:. Reuters/Marcos Borga/Guliver

Kristijano Ronaldo je pomerio limite u fudbalskoj igri, ali je na početku karijere bio nepoznat čak i na Iberijskom poluostrvu.

Portugalac je 2002. godine dobio priliku da debituje za prvi tim Sportinga iz Lisabona i to u prijateljskoj utakmici protiv Betisa.

Tadašnji trener kluba iz portugalske prestonice, Mađar Laslo Belenji, bio je oduševljen brzinom i driblerskim sposobnostima 16-godišnjaka i dozvolio mu je da trenira sa prvim timom.

PROČITAJTE JOŠ

Ronaldo je postao prvi igrač koji je nastupao za pet ekipa u jednom klubu, u uzrasnim kategorijama do 16, 17, 18 godina, za rezervni tim i seniorski sastav.

Momak sa ostrva Madeira je dobio priliku da debituje kao 17-godišnjak, tokom pripremnog perioda.

Fudbaleri španskog tima nisu znali sa kim imaju posla, ali ni televizijska kuća koja je prenosila duel, zajedno sa komentatorom.

Ronaldo je u drugom poluvremenu iskoristio nonšalantnu reakciju jednog od defanzivaca Betisa, oduzeo mu loptu, pretrčao ga, prevario golmana i iskosa sa leve strane, tačno sa ivice šesnaesterca postigao gol šutem parabolom u „malu mrežu“.

„Gol! Gol za Kustodija! Sjajan gol za Kustodija! Kakva greška odbrane Betisa…“, Kustodio je sve uradio sam, Betis je poklekao iz kontranapada“, naveo je komentator, verujući da je strelac gola zapravo defanzivni vezista Kustodio Kastro.

Ronaldo je naredne sezone nastupio i u Beogradu, njegov Sporting je gostovao Partizanu u Kupu UEFA, a posle samo jedne takmičarske godine provedene u matičnom klubu postao je član Mančester junajteda.

Ostalo je istorija…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar