Španija ponovo iznervirala Kosovo
Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Fudbalska reprezentacija Španije protiv reprezentacije takozvanog Kosova igra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a potez tamošnje nacionalne televizije izazvao je pravu pometnju.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre utakmice dugo je trajala tenzija između dva saveza nakon što Španci, koji nisu priznali nezavisnost ove samoproglašene države, nisu želeli da svog rivala tretiraju poput svih ostalih, pa su najavili da takozvano Kosovo neće moći da nastupi na meču uz himnu, zastavu i zvanično ime.

Nakon protesta tamošnjeg saveza i pod pritiskom UEFA i FIFA Španci su popustili, pa je tokom zvaničnog protokola intonirana himna, ali su pronašli način kako da iskažu svoj stav povodom cele situacije.

Tako su predstavnici španske televizije doneli odluku da selekciju takozvanog Kosova u prenosu potpišu malim slovima, pa u grafici stoji „ESP“ za Španiju, dok je je selekcija takozvanog Kosova potpisana kao „kos“.

Ta odluka je izazvala veliki broj reakcija na društvenim mrežama, pa je određeni broj korisnika iskoristio priliku da iskoritikuje ovu odluku Španaca, dok su drugi korisnici pružili podršku i stali iza tog gesta Španaca.

Nakon prvih 45 minuta Španci imaju dva gola prednosti i nalaze se pred trijumfom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar