Španci poklekli, igraće sa tzv. Kosovom u Sevilji

Fudbal 23. feb. 202114:41
Podeli:
Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England - Fadil Vokrri Stadium, Pristina, Kosovo - November 17, 2019 Kosovo fans inside the stadium Action Images via Reuters/Carl Recine - RC25DD9ESCG4

Španska vlada dala je dozvolu za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2022. godine između fudbalske reprezentacije Španije i kosovske selekcije u Španiji, prenosi katalonski list Sport.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi, Španska fudbalska federacija odredila je stadion u Sevilji kao mesto gde će 31. marta ugostiti kosovski tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, odbacujući spekulacije da će zemlja sa Pirinejskog poluostrva pokušati da se sastane sa kosovskom selekcijom na neutralnom terenu.

Kako prenosi Sport, samo se čeka zvanično odobrenje vlade u Madridu, za koji kaže da će uskoro biti objavljeno u javnosti.

„Vlada je dala zeleno svetlo za utakmicu u Španiji. Ova odluka, međutim, ne znači da Španija priznaje nezavisnost Kosova“, stoji u tekstu Sporta.

Kosovska selekcija je u grupi B zajedno sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, četiri reprezentacije, od kojih tri nisu priznale nezavisnost Kosova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar