FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL
FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da klub namerava da zadrži fudbalera Džesija Lingarda na duži rok.

Lingardov ugovor ističe na kraju sezone, pa 28-godišnji fudbaler u januaru može da pregovara sa stranim klubovima o angažmanu. On je prošao Junajtedovu akademiju fudbala, a prošle sezone igrao je na pozajmici u Vest Hemu, gde je pokazao kvalitet koji poseduje.

PROČITAJTE JOŠ:

Na 16 mečeva za „čekićare“ postigao je devet golova i upisao četiri asistencije.

„On ima ugovor još za ovu sezonu, klub razovara sa njim i njegovim ocem, a mi ga vidimo kao deo budućnosti Mančester junajteda. Vratio se posle sjajne igre u Vest Hemu. Pokazao je kvalitet, vratio se u reprezentaciju Engleske za koju postiže golove“, rekao je Solskjer, a preneo je „Skaj sport“.

Lingard se ove sezone vratio na Old Traford, a u utorak na utakmici protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona, napravio je grešku posle koje je švajcarska ekipa postigla pobedonosni gol u petom minutu nadoknade vremena.

„Želimo da vidimo najbolje od njega ove sezone, tome se nadamo. Podržavamo ga i nadamo se da će ostati u klubu“, dodao je trener mančesterske ekipe.

Posle četiri utakmice u Premijer ligi Junajed je prvi na tabeli sa deset bodova, koliko imaju i Čelsi, Liverpul i Everton, a očekivanja u klubu rastu iz dana u dan.

Poslednju titulu prvaka Engleske, Junajted je osvojio davne 2013. godine, a odd tada jedini veliki trofej koji su osvojili bila je Liga Evrope.

Solskjer je rekao da napadač Edinson Kavani još nije spreman da zaigra, ali da očekuje da će se u ponedeljak vratiti treninzima, posle povrede koju je zadobio na pripremama.

„Možda će igrati u sredu protiv Vest Hema u Liga kupu. Bio je fantastičan prošle sezone, uticaj na ekipu koji je imao u završnici, kada se vratio u formu… Edinson mora da bude 100 odsto spreman da bismo izvukli najbolje iz njega ove sezone, ali nećemo žuriti. Imamo jaku ekipu koja može da podnese odsustvo i oporavak igrača i da ne rizikuje njihove nove povrede“, naveo je trener „crvenih đavola“.

Bonus video: Odlazak legende – Dušan Duda Ivković

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar