Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Ovo niko nije očekivao

Kvalifikacije za Ligu šampiona odavno su u toku, a drugo kolo donelo je nekoliko iznenađenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Šokantan je bio poraz Olimpijakosa, koji je ostao bez šansi da zaigra u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Grčki crveno-beli su deklasirani na svom terenu od Makabija iz Haife sa 4:0, nakon što je u prvom meču bilo 1:1.

Od samog početka je slutilo na debakl, pošto je Tjaron Čeri pogodo u petom minutu za prednost Makabija. U 25. minutu poništen je gol Olimpijaksoa zbog igranja rukom, a u periodu od 61. do 65. minuta Olimpijakosove nade su otišle u nepovrat. Prvo je Francdi Pjero u 61. minutu nakon sjajnog skoka povećao na 2:0, a potom je četiri minuta kasnije opet glavom doneo i treći pogodak svom timu. Konačan rezultat i debakl Olimpijakosa postavio je Abu Fani tri minuta pre kraja.

Olimpijakos je tim koji vredi više od 122 miliona evra, dok Makabi Haifa ima šest puta manju vrednost kada se pogledaju igrači.

Ipak, izraelski tim je zasluženo prošao dalje, gde će u trećem kolu igrati protiv Apolona, koji je prethodno bio slobodan.

Sa druge strane, Olimpijakos je drugu godinu zaredom ostao bez Lige šampiona, a ostaje da se vidi da li će se oporaviti od šokantnog ispadanja i izboriti plasman u neko od preostala dva evropska takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Neprijatno iznenađenje za srpske navijače je ispadanje Malmea, za koji nastupa povremeni srpski reprezentativac Veljko Birmančević, a na čijoj klupi sedi Miloš Milojević.

Žalgiris je bio bolji od švedskog predstavnika u oba meča i sa ukupnim rezultatom 3:0 prošao u narednu fazu gde će mu rival biti Bode Glimt, prošlosezonski hit u Ligi Evrope.

Litvanski tim slavio je u drugom meču sa 2:0 golovima Odževusija i Oliveire, a Birmančević je odigrao samo prvo poluvreme.

Malme je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, gde su preveliki zalogaj bili Juventus, Čelsi i Zenit. Ove sezone očekivalo se da Šveđani makar ponove prošlogodišnji uspeh, ali je umesto toga Žalgiris dobio priliku da ispiše nove stranice klupske istorije.

Ono što takođe zanima navijače u Srbiji su rezultati Pjunika, koji će biti rival Zvezdi u trećem kolu. Ekipa iz Jermenije je zbog slabog koeficijenta morala da igra od prvog kola, ali je uspela da izbaci i Kluž i Didelanž.

Sa vrednošću tima od samo 6,19 miliona svakako jesu prijatno iznenađenje, ali će im protiv beogradskog tima biti potrebno mnogo hrabrosti i sreće kako bi došli na samo korak daleko od plasmana u Ligu šampiona.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pjunik je izbacio Kluž sa 3:2 u ukupnom skoru, koliko je bio i rezultat druge utakmice, dok je Didelanž deklasiran sa 4:2. Kao najbolji igrači tima za sada istakli su se Luka Juričić i Uroš Nenadović.

Na pragu iznenađenja bio je Škupi, koji se suočio sa Dinamom i izborio 2:2 u prvom meču. Strepeo je hrvatski tim i u revanšu, ali je na kraju slavio sa 1:0 i otišao u narednu rundu, gde će imati još teži zadatak protiv Ludogoreca.

Što se tiče potencijalnih Zvezdinih rivala u slučaju prolaza u četvrto kolo u igri su Trabzon, Makabi Haifa, Apolon, Bode i Žalgiris. Žreb za četvrtu rundu na programu je u ponedeljak od 12 časova u Nionu.

PAROVI TREĆEG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA 2. i 3. avgust:

Staza šampiona:

Makabi Haifa – Apolon

Karabag – Ferencvaroš

Ludogorec – Dinamo Zagreb

Šerif – Viktorija Plzen

Bodo – Žalgiris

Crvena zvezda – Pjunik

Staza pratilaca:

Monako – PSV

Dinamo Kijev – Šturm

Rojal Union – Rendžers

Benfika – Midtjiland

BONUS VIDEO Pogledajte golove i najbolje poteze sa utakmice Arsenal – Mančester junajted

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram