Foto: Printscreen Youtube / AFC Fiorentina

Odmah po dolasku u klub je "proradio", očekuje se da tako bude i tokom sezone

Fudbaler Fjorentine i srpski reprezentativac Luka Jović izjavio je da mu je cilj u novoj sezoni da osvoji Ligu konferencija sa italijanskim klubom, prenosi sajt „Dazn.com“.

PROČITAJTE JOŠ:

Jović je nedavno stigao u Fjorentinu iz madridskog Reala, a na tri prijateljske utakmice postigao je čak sedam golova.

„Želim da osvojim Ligu konferencija sa Fjorentinom. Fjorentina i njeni navijači zaslužuju da se raduju uspesima. Fjorentina je konačno ponovo u Evropi, vreme je da se uspostavi višegodišnji kontinuitet“, rekao je srpski napadač.

Jović je istakao da je u Realu imao priliku da sarađuje sa najboljim fudbalerima sveta, ali je naveo nekoliko razloga zbog kojih je došao u italijanski tim.

„Mnogo toga sam naučio iz tog iskustva. Zašto sam došao u Firencu? Nekoliko je razloga. Prvo zbog jasnih ambicija kluba da napreduje, a sve je kulminiralo posle razgovora sa trenerom Vinćencom Italijanom, koji mi je govorio o ideji napadačkog fudbala. Želja mi je bila da radim za trenera kao što je Italijano, koji te stalno tera da pomeraš granice i treniraš jako. Nadam se da ćemo napraviti dosta toga dobrog zajedno“, istakao je srpski napadač.

On je podsetio da su brojni srpski fudbaleri napredovali u Fjorentini, a neki od njih su i dalje tu.

„Dosta fudbalera sa Balkana je ostvarilo uspeh igrajući za Fjorentinu, a sada smo tu nas četvorica iz Srbije (Aleksa Terzić, Nikola Milenković i Matija Nastasić). Nadam se da ćemo uspeti da ponovimo prošlogodišnji rezultat i podignemo lestvicu“, zaključio je Jović.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar