Foto:Will Cooper/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mitrović srećan u Fulamu, Milivojević bio na izlaznim vratima Kristal Palasa

Srpski fudbaleri su već sezonama unazad veoma cenjeni u „ligama petice“, ali je lista „orlova“ u Premijer ligi sada spala na dva imena.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Mitrović će u predstojećoj sezoni igrati za Fulam, za koji je prošle sezone postigao 43 gola uz sedam asistencija u Čempionšipu.

Iako se za srpskog golgetera interesuju mnogi klubovi širom sveta, on je srećan u Fulamu sa kojim ima ugovor do 2026. godine.

Zbog igara koje prikazuje na terenu, Srbin opravdava epitet najplaćenijeg igrača kluba sa 3,71 miliona evra po sezoni.

Kada je reč o ostalim najplaćenijim „orlovima“, prva četvorica dolaze iz italijanske Serije A, dok je Mitrović na petom mestu po visini plate.

Fulam je ovog leta već doveo pet pojačanja i jasno stavio do znanja svima da namerava da ostane u eliti.

Što se tiče drugog Srbina u Premijer ligi, Luke Milivojevića, on u Kristal Palasu zarađuje 3,4 miliona evra po sezoni. Srpski vezista bio je na izlaznim vratima engleskog kluba, spekulisalo se o njegovom transferu u Olimpijakos, ali po svemu sudeći do toga, bar ovog leta neće doći.

Milivojević je svojevremeno bio i kapiten Kristal Palasa, ali je izgubio mesto u startnoj postavi, pa sada sve više mečeva počinje sa klupe.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kada je reč o zaradama drugih najboljih fudbalera u engleskoj eliti, listu predvode Kristijano Ronaldo i Kevin de Brujne. Portugalac u Mančester junajtedu zarađuje 31,84 miliona evra, ali je još uvek neizvesno da li će i naredne sezone ostati na „Old Trafordu“.

Što se De Brujnea tiče on je jedan od najboljih igrača Mančester sitija, miljenik Pepa Gvardiole i godišnje zarađuje 24,71 milion evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Iza njih, na trećem mestu, nalazi se golman „crvenih đavola“ David de Hea, sa godišnjom zaradom od 23,17 miliona evra.

Nova sezona u Premijer ligi startuje 5. avgusta, Milivojević će sa Kristal Palasom ugostiti Arsenal, dok će Mitrović i Fulam pokušati da prirede iznenađenje i odole Liverpulu.

Kada je reč o najplaćenijim srpskim igračima na svetu, listu predvodi Dušan Vlahović sa 12,96 miliona evra koliko zarađuje u Juventusu.

BONUS VIDEO Deca vrištala od sreće kada su videla Mitrovića, on ih iznenadio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar