Veronika van de Ler
Veronika van de Ler; Foto: Screenshot Instagram veronagymnast2veronagymnast2

Osvojila je pet medalja na Evropskom prvenstvu 2002. godine, a na Svetskom prvenstvu je stigla do zlata. Ipak, karijera je ubrzo stala.

Veronika van de Ler prošla je put kojim se ređe ide, bila je sportska zvezda, svetska šampionka, a onda zvezda filmova za odrasle.

PROČITAJTE JOŠ

Bila je čak i sportistkinja godine u Holandiji, što je izuzetno teško zbog sjajnih uspeha u različitim sportovima.

Kao i većina gimnastičarki odlučila je da ostavi taj sport već sa 23 godine. Nedostajalo joj je motivacije da se takmiči na vrhunskom nivou, možda i zbog sukoba sa selektorom Holandije… Na kraju je završila među rezervama na Svetskom prvenstvu 2003. godine. Holanđanke su doživele debakl, ostale su bez Olimpijskih igara, a Veronika je odlučil da napusti trenera Endela i počela da radi sa Rusom Borisom Orlovim.

Dominantno je postala prvakinja Holandije i objavila – dosta je. Otišla je u penziju i kao da joj je ogroman teret pao sa leđa. Ipak, njeni roditelji su bili besni.

„Novac im je bio važniji od ćerke. Kad sam jednom pokušala da uđem u kuću, nisam mogla, pormenili su bravu. Prvo sam pomislila: „Ovo mora biti greška, pozvaću kući“. Ali nisu se javljali, nisu otvarali i shvatila sam da nisam dobrodošla“, otkrila je strašan potez roditelja.

Prespavala je sa dečkom u automobilu, a idući put ih je videla na sudu jer je otac bez njenog pristanka podigao 10.000 dolara sa računa.

„Nestao mi je sav novac od sponzorstava, htela sam da pravda bude zadovoljena.“

Zadovoljena je šestina pravde jer je toliko novca od iznosa morao da joj vrati otac.

Dve godine je bila beskućnica i snalazila se na ilegalne načine. Nakon tri godine je završila u zatvoru zbog ucenjivanja starijeg para i odležala je 72 dana.

„Nije mi bilo važno kako ću doći do novca za hranu, ali i u najgoroj situaciji bilo mi je jasno da kršenje zakona nije dobro. Žalim što nisam našla neki drugi način. Možda je i dobro što sam bila u zatvoru da shvatim koliko je to bilo pogrešno.“

Nakon toga je odlučila da se snima pred kamerama, najpre je sama glumica, a onda potpuno ušla u biznis za odrasle, pa je postala i producent filmova.

„Videla sam to kao priliku. Novac je bio veliki i shvatila sam da mogu nešto da stvorim, da započnem sama svoj posao. Počela sam kao web-cam devojka, bez fizičkog kontakta. Naravno da nisam navikla da se skidam…“

Javnost je bila podeljena.

„Uvek sam razmišljala da je to moj život, da volim to da radim i uvek sam na to gledala kao posao. Razmišljala sam o izgubljenoj porodici, životu na ulici. Nisam imala ništa da jedem, nikakvog novca u džepu, ništa za život. Sad uživam u životu.“

Počela je da snima kratke filmove u kući sa svojim dečkom sa kojim je u vezi 13 godina. Nedavno je odlučila da okonča i karijeru porno glumice.

„Ne žalim ni za čim jer sam živela na ulici. Da ponovno biram, opet bih to učinila“, završila je Veronika.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare