Foto: twitter.com

Lionel Mesi dobro je prošao sa samo dve utakmice suspenzije, zbog udaranja protivničkog igrača u Superkupu Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Atletik Bilbao osvojio je Superkup Španije sa 3:2 protiv Barselone, posle velikog preokreta i produžetaka, u kojima je Lionel Mesi dobio crveni karton.

Bilbao je porazio Barselonu golom Injakija Vilijamsa u 94. minutu i to nakon što je Asijer Vilalibr u nadoknadi vremena regularnog dela utakmice izjednačio na 2:2.

Lionel Mesi otišao je van terena neposredno pre kraja susreta. Argentinac je prljavim startom i laktom udario protivničkog igrača u 120. minutu zbog čega je dobio crveni karton.

Sada je došlo vreme i da se kazne odrede, a Mesi će propustiti samo dve utakmice.

Biće to utakmice protiv Kornelje u Kupu i Elčea u Primeri – mečevi koji bi svakako mogli i da se igraju bez Argentinca, pa Barselona neće ni biti oštećena.

Revoltirani su brojni navijači drugih klubova, odnosno fanovi Kristijana Ronalda.

Tako su odmah napravljene paralele i podsećanja da je Dijego Simeone zbog dodirivanja četvrtog sudije dobio osam utakmica, a Portugalac je morao da pauzira pet mečeva zbog slične situacije, jer je odgurnuo sudiju protiv Barselone u meču Superkupa 2017.

Kako prenosi AS, Disciplinska komisija FS Španije nije okarakterisala njegov potez (udaranje protivničkog igrača) kao nasilničko ponašanje, uzela je u obzir i to što je Mesi prvi put isključen u Barseloni, u 753. meču, pa je kazna minimalna.

Da je Mesijev udarac opisan kao „nasilničko ponašanje“, kazna je mogla da iznosi od četiri do 12 mečeva suspenzije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare