Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Barselonu i osvojili Superkup Španije sa 3:2 posle velikog preokreta i produžetaka, u kojima je Lionel Mesi dobio crveni karton.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilbao je porazio Barselonu golom Injakija Vilijamsa u 94. minutu i to nakon što je Asijer Vilalibr u nadoknadi vremena regularnog dela utakmice izjednačio na 2:2.

Barselona je povela u 40. minutu pogotkom Antoana Grizmana. Francuz je posle lepe akcije, u kojoj je Barsa širila odbranu Atletika, dobio loptu u srcu kaznenog prostora od Mesija i odatle pucao precizno.

Međutim, samo dva minuta kasnije već je bilo 1:1. Oskar de Markos je izašao sam pred golmana „blaugrane“ posle preciznog i pravovremenog centaršuta Vilijamsa i nije mu bilo teško da pogodi za 1:1.

Grizman je u 76. minutu bio na pravom mestu u petercu Atletika posle duplog pasa i dodavanja Đordija Albe. Antoan je ponovo vratio prednost Barseloni, ali je u završnici usledio šok.

Iker Munijain je izveo prekid i slobodan udarac u 90. minutu, u šesnaestercu se najbolje snašao Vilalibr koji je uklizao i zakucao loptu pod prečku iz neposredne blizine.

Trofej Superkupa Atletiku je doneo Vilijams fantastičnim udarcem kojim je sa 16 metara pogodio mrežu od stative za 3:2 u 94. minutu.

Lionel Mesi otišao je van terena neposredno pre kraja susreta. Argentinac je prljavim startom i laktom udario protivničkog igrača u 120. minutu zbog čega je dobio crveni karton.

Barselona do kraja nije mogla da izjednači, pa je pehar posle 120 minuta fudbala, otišao u Baskiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar