Foot:Maksim Konstantinov / Zuma Press / Profimedia

Džordž Baldok, fudbaler Panatinaikosa, pronađen je mrtav u svom domu u Atini i od reprezentativca Grčke oprostio je srpski trener Slaviša Jokanović.

Još uvek nije poznat razlog Baldokove smrti, a jedino što znamo jeste da ga je pored bazena pronašao vlasnik kuće u kojoj je živeo.

Jokanović je sarađivao sa Baldokom u Šefild junajtedu u sezoni 2021/22 i imao je izuzetno iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ

“Šokiran sam, čuo sam loše vesti bez mnogo detalja. Želim da izrazim svoje najdublje saučešće porodici Džordža, Šefild junajtedu, a takođe i da prenesem saučešće ljudima Panathinaikosa. To je nešto što moj um ne može da shvati. Uvek ću se sećati Džordža kao dečaka iz Engleske koji se uvek borio i borio svoje bitke na terenu. Bio je jedan od kapitena Šefild junajteda koji je uvek naporno radio za tim, odličan profesionalac”, rekao je Jokanović.

Zabeleženo je da je hitna pomoć pozvana u 22:29 i da je vozilo sa lekarskim timom već u 22:38 stiglo na mesto tragedije i bilo u poziciji samo da konstatuje smrt. Grčka „Gazzetta“ navodi da na Džordžovom telu nije bilo bilo kakvih povreda, niti tragova nasilja.

„U ovakvim slučajevima ne treba puno govoriti. Ovo je tragičan događaj i ponovo izražavam svoje saučešće njegovoj porodici i Panatinaikosu“, dodao je Jokanović.

Ko je Džordž Baldok?

Bivši pulen Slaviše Jokanovića, 31-godišnji fudbaler na poziciji desnog beka, u Panatinaikos je stigao prošlog leta, a pre toga čitavu karijeru je proveo u Engleskoj, gde je i rođen. U karijeri je nastupao za Milton Kins, Northempton, Temvort, IVB, Okfsord, da bi od 2017. do 2024. nosio dres Šefild Junajteda.

Iz Šefilda je proteklog leta stigao u PAO, za koji je odigrao tri meča.

Iako je rođen u Engleskoj, nosio je dres reprezentacije Grčke od 2022. godine i zabeležio 12 nastupa zahvaljujući tome što mu je baka bila Grkinja.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za 2:1 protiv Ahlija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar