Nije se radovao Marko Nikolić protiv Salcburga; Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

Lokomotiva iz Moskve, na čijoj klupi sedi naš Marko Nikolić, poražena je kod kuće od Salcburga 1:3 i propustila je veliku šansu da prezimi u Evropi. Na startu 5. kola Lige šampiona Šahtjor je iznenadio Real i slavio 2:0, pa je Madriđanima ugrožen prolaz dalje.

Ruska ekipa koju predvodi srpski trener je sa tri remija imala tri boda, samo dva manje od drugoplasiranog Atletika, i u direktnom okršaju sa Salcburgom (iamo samo bod) mogla je da mu pobegne pet koraka i da obezbedi evropsko proleće pre poslednjeg kola.

PROČITAJTE JOŠ

Kao trećeplasirana bi se preselila u Ligu Evrope, ali je četa Marka Nikolića kiksnula kod kuće i doživela drugi poraz, posle onog (očekivanog) od Bajerna.

Neuspehu i padu na dno tabele Lokomotive prilično je kumovao i srpski defanzivac Slobodan Rajković. Prethodno je Salcburg poveo preko Beriše u 28. minutu, da bi mu u 41. štoper tima iz Moskve kiksom omogućio da udvostruči vođstvo gostiju.

Rajković je loše izbio jednu loptu koja je došla do Koite, on je proigrao Berišu kome nije bilo teško da drugi put zatrese mrežu.

Do kraja je samo Mirančuk iz penala vratio nadu Lokomotivi, ali je ona raspršena samo dva minuta kasnije kada se Adejemi pobrinuo za konačnih 1:3 na semaforu.

Tako je Lokomotiva pala na poslednje mesto tabele A grupe i u poslednjem kolu gostuje Bajernu, dok je Salcburg trećeplasirani sa četiri boda i za kraj grupne faze dočekaće Atletiko Madrid.

Koliko je u 2020. sve moguće svedoči i to da bi Real mogao da ispadne iz Lige šampiona već u grupnoj fazi. Agonija „kraljevića“ produžena je na gostovanju Šahtjoru koji je zasluženo slavio 2:0 i prilično zakuvao situaciju u B grupi.

Prethodno su se „rudari“ radovali i u Madridu 3:2, pa je jasno da imaju lek za Zidanovu četu, koja ima sedam bodova pred poslednje kolo, isto koliko i Šahtjor.

Ukrajinski klub je golovima Dentinja i Solomona došao pred „vrata raja“, čitaj osmine finala Lige šampiona, a u poslednjem kolu gostuje Interu, dok Real čeka lidera B grupe Borusiju Menhengladbah i ima pakleno težak zadatak da prođe dalje.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

Lokomotiva Moskva – Salcburg 1:3 (0:2)

(Mirančuk 79 pen – Beriša 28, 41, Adejemi 81)

Šahtjor – Real 2:0 (0:0)

(Dentinjo 57, Solomon 82)

Atalanta – Midtjiland 21

Atletiko Madrid – Bajern 21

Borusija Menhengladbah – Inter 21

Porto – Mančester siti 21

Liverpul – Ajaks 21

Marselj – Olimpijakos 21

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar