Foto: Irfan Licina/Starsport

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" optužio je fudbalski klub Novi Pazar za diskriminaciju i mobing četvorice svojih igrača koji su odbili da odu na pozajmice.

„Povodom poslednjih događaja u FK Novi Pazar, SPF Nezavisnost izražava veliku zabrinutost za četvoricu igrača koji su izloženi diskriminaciji, mobingu i šikaniranju od strane FK Novi Pazar. FK Novi Pazar je 23. septembra saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su odbili da odu na pozajmice, pretećim tonom da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima, što je kod igrača unelo veliku uznemirenost i opravdani strah“, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Iz Sindikata ističu da je igračima uskraćena medicinska nega i da rade pod nadzorom trenera koji nema PRO licencu.

„SPF Nezavisnost pokušao je mirnim putem da reši sva sporna pitanja, dopisom koji je poslat na adresu FK Novi Pazar 23. oktobra i na naše iznenađenje, dobili smo odgovor kojim klub potvrđuje da su igrači sklonjeni iz tima zbog toga što su odbili da odu na pozajmice. FK Novi Pazar je ne tako davno postao klub o kome je negativno izveštavao čitav svet zbog fizičkog napada na igrača Žarka Udovičića kada mu je u svlačionici kluba prislonjen pištolj na glavu i nije nam jasno zašto rukovodstvo ponovo izlaže klub i grad sramoti, kada svi znamo da je grad Novi Pazar mesto u kome žive sjajni ljudi, veliki zaljubljenici u sve sportove i navijači koji obožavaju svoj grad i FK Novi Pazar“.

Na kraju, iz Sindikata su pozvali rukovodstvo kluba da prestane črđenje obaveza predviđenih ugovorom uz napomenu da će Sindikat o daljim dešavanjima obaveštavati javnost.

„Zbog svega navedenog, pozivamo javno rukovodstvo FK Novi Pazar da odmah i bez odlaganja vrate četvoricu igrača u normalan trenažni proces, da prestanu da krše ugovorne obaveze, da ih diskriminišu, mobinguju i šikaniraju, u suprotnom SPF Nezavisnost pokrenuće sve legalne postupke koje imamo na raspolaganju kako bi smo zaštitili igrače i obavestićemo sve relevantne međunarodne sportske organizacije o dešavanjima u FK Novi Pazar“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)